SLANI USKRS

Zapečeni punjeni krumpir

Poslužite kao prilog uz pečenje ili kao samostalno jelo uz salatu, dinstani bob ili grašak.

Trebat će vam:

4-6 većih krumpira
kuhana ili pečena šunka
mladi luk ili vlasac
cheddar sir ili neki drugi topivi
sol
papar

Priprema:

Krumpire dobro operite pa ih stavite peći cijele u pećnicu. Kada omekšaju, odrežite ih dijagonalno kao da mičete poklopac. Izdubite unutrašnjost. Pomiješajte izdubljeni krumpir sa sjeckanom šunkom i mladim lukom koje možete prethodno kratko popržiti na maslinovom ulju. Umjesto mladog luka možete dodati i medvjeđi luk, vlasac i začine koje volite. Posolite i popaprite pa izmiješajte i tom smjesom napunite krumpir. Pospite naribanim sirom i zapecite. Poslužite kao prilog uz pečenje ili kao samostalno jelo uz salatu, dinstani bob ili grašak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 19:49