SLANI USKRS

Zapečeni punjeni krumpir

Poslužite kao prilog uz pečenje ili kao samostalno jelo uz salatu, dinstani bob ili grašak.
Poslužite kao prilog uz pečenje ili kao samostalno jelo uz salatu, dinstani bob ili grašak.

Trebat će vam:

4-6 većih krumpira
kuhana ili pečena šunka
mladi luk ili vlasac
cheddar sir ili neki drugi topivi
sol
papar

Priprema:

Krumpire dobro operite pa ih stavite peći cijele u pećnicu. Kada omekšaju, odrežite ih dijagonalno kao da mičete poklopac. Izdubite unutrašnjost. Pomiješajte izdubljeni krumpir sa sjeckanom šunkom i mladim lukom koje možete prethodno kratko popržiti na maslinovom ulju. Umjesto mladog luka možete dodati i medvjeđi luk, vlasac i začine koje volite. Posolite i popaprite pa izmiješajte i tom smjesom napunite krumpir. Pospite naribanim sirom i zapecite. Poslužite kao prilog uz pečenje ili kao samostalno jelo uz salatu, dinstani bob ili grašak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 09:41