Trebat će vam:
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
600 g nasjeckane endivije (eskariol) i kovrčave endivije (regica)
3-4 režnja češnjaka
300 g bijelog graha iz konzerve
2-3 žlice parmezana
3 žlice vode
sok 1 limuna
sol i papar po ukusu
majčina dušica po želji
maslinovo ulje za polijevanje
Priprema:
Zagrijte ulje u velikoj tavi na jakoj vatri pa smanjite na srednje jaku vatru, a zatim stavite nasjeckane listove endivije u tavu. Poklopite i pustite da endivija malo uvene. Kada listovi endivije malo omekšaju, dodajte protisnuti češnjak, isprani kuhani bijeli grah i parmezan te promiješajte da se sjedine sastojci. Dodajte 2-3 žlice vode i kuhajte još minutu-dvije, dok endivija potpuno ne omekša i dok se tekućina u tavi ne pretvori u umak. Dodajte limunov sok, malo soli i svježe mljevenog papra. Po želji dodajte malo majčine dušice. Poslužite poliveno s malo maslinova ulja uz tostirani kruh sa sjemenkama