BRZI RUČAK

Znate li da endiviju možete pirjati? Napravili smo zasitnu, malo drugačiju grah salatu

 Berislava Picek/Cropix/
Kada nemate vremena, a uz komad mesa ili ribe vam je potreban prilog, napravite ovu jednostavnu salatu

Trebat će vam:

3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

600 g nasjeckane endivije (eskariol) i kovrčave endivije (regica)

3-4 režnja češnjaka

300 g bijelog graha iz konzerve

2-3 žlice parmezana

3 žlice vode

sok 1 limuna

sol i papar po ukusu

majčina dušica po želji

maslinovo ulje za polijevanje

Priprema:

Zagrijte ulje u velikoj tavi na jakoj vatri pa smanjite na srednje jaku vatru, a zatim stavite nasjeckane listove endivije u tavu. Poklopite i pustite da endivija malo uvene. Kada listovi endivije malo omekšaju, dodajte protisnuti češnjak, isprani kuhani bijeli grah i parmezan te promiješajte da se sjedine sastojci. Dodajte 2-3 žlice vode i kuhajte još minutu-dvije, dok endivija potpuno ne omekša i dok se tekućina u tavi ne pretvori u umak. Dodajte limunov sok, malo soli i svježe mljevenog papra. Po želji dodajte malo majčine dušice. Poslužite poliveno s malo maslinova ulja uz tostirani kruh sa sjemenkama

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:09