Ništa bez steaka

Vrijeme je za roštilj: na ovih osam mjesta možete kupiti kvalitetno meso za iduće okupljanje

Neka sve bude spremno za druženje oko rešetke

Poželite li ovaj sunčani i topli vikend iskoristiti za roštilj u prirodi, a usto se počastiti ozbiljnim komadima kvalitetnog mesa, pravi je trenutak da se opskrbite steakovima koje ste oduvijek željeli isprobati. Nema razloga za nervozu, ako ih do sada nikada niste pekli, na poveznici možete pogledati niz videa Dobre hrane posvećenih različitim popularnim rezovima. Samo hrabro, isplatit će se! Ako se nalazite u Zagrebu i okolici, nekoliko je provjerenih adresa koje vrijedi obići kad budete nabavljali meso, a znate li dovoljno unaprijed kada se održava vaš roštilj - možete ih naručiti i online na vrijeme da prava gozba bude zajamčena.

image
Berislava Picek/Cropix

Mesnica Bašljan
Trnovčica ul. 71

Mala mesnica u Dubravi sada je već poznata adresa za ljubitelje dobrih steakova. Poznati su po američkim rezovima visoko kvalitetnog domaćeg mesa, a u ponudi imaju i liniju XO s mesom goveda od 5 do 15 godina starosti. Usto nude i neke posebne rezove, kao i wagyu govedinu, ali i kuriozitete poput guanciale slanine od wagyu govedine. Za sve novitete pratite ih na profilima na Instagramu i Facebooku.

The Meat
Vlaška 64, Stonska 1A, Britanski trg 8

Butik mesnica The Meat otvorena je na čak tri adrese, a nudi svježe slavonsko meso koje dolazi iz tvrtke Mesoprerada s dugogodišnjom tradicijom u proizvodnji i preradi mesa, a nude i dry aged steakove. Osim svježeg mesa, u The Meat mesnici možete kupiti i slavonske čvarke, slaninu, kulen, različite suhe i svježe kobasice. Tražite li klasike za roštilj, ovdje ćete ih sigurno naći.

M Brothers
webshop

Farma braće Maturanec smještena je Gornjem Poloju nedaleko od Karlovca, a o kvaliteti mesa koje nude puno govori i brončana medalja u kategoriji ribeye steakova osvojena na World Steak Challenge 2023 u Amsterdamu. Osim klasičnih američkih rezova, imaju i kategoriju "craft butchery" s komadima koji se ne mogu tako lako naći, kao i specijalitete poput brisketa, koštane srži, jezika, obraza i tako dalje, ali i odležane steakove. Njihove proizvode možete naručiti online, a nude i tri vrste paketa za veću nabavku.

Natura Beef
Tržnica Kvatrić

U samom uglu unutarnjeg prostora tržnice Kvatrić nalazi se mesnica Natura Beef u kojoj prodaju meso s vlastite farme smještene u Lici. Farma Aubrac krava u vlasništvu je Mladena Kušekovića, a krave su na slobodnoj ispaši podno Velebita. U ponudi imaju klasične komade mesa pa je idealna za sve koji igraju na sigurno, a ljubazni prodavači rado će vas savjetovati ako ste u dvojbi.

image
Marko Miščević/Cropix

GastroBranimir
Balotin prilaz 4, tržnica Kvatrić

Vlasnici GastroBranimira pozornost su odlučili posvetiti uvoznim namirnicama pa tako nude australske, japanske, španjolske i slovenske steakove od Kodile, kao i brojne druge suhomesnate proizvode. Osim što ih možete naručiti online, po njih možete svratiti i u njihov fizički dućan u Utrinama, kao i u mesomat odnosno aparat za steakove, prvi svoje vrste u Hrvatskoj. Nalazi se na tržnici Kvatrić i u njega možete ući normalno do 15 sati svaki dan u tjednu, što je spas za sve koji se u nedjelju ujutro sjete da im fali steakova. Pripazite samo na vrijeme jer nakon 15 sati trebat će vam šifra za ulazak.

Beef Shop
Riječka ul. 10

Kada je 2013. otvoren, Beef Shop bio je prvi specijalizirani dućan za meso. Počeo je s distribucijom odležanih i fermentiranih steakova svih mogućih rezova i postao oaza ljubitelja mesa. Danas u ponudi Beef Shopa, osim nekih klasičnih rezova, možete pronaći i komade japanske wagyju govedine. Osim u Zagrebu, Beef Shop svoje prodavaonice ima i u Splitu, Zadru i Dubrovniku.

Meat the King
Martićeva ul. 19, Prisavlje 2

Meat the King prerađuje i prodaje meso s isključivo hrvatskih farmi, u svojoj ponudi ima odležavano meso hrvatskog ženskog simentalskog goveda, hranjenog na tradicionalan način s velikim udjelom kukuruza, kao i baby beef koje zrije do 20 dana. Osim toga fokusirani su na crnu slavonsku svinju i proizvodne o njena mesa.

T Bone
Ul. Farkaša Vukotinovića

T Bone mesni butik nalazi se u zgradi novinarskog doma u Zagrebu i specijalizirani je dućan koji prodaje isključivo odležano meso goveda uzgojenih na hrvatskoj farmi. U ponudi uopće nemaju svježe meso, nego isključivo ono koje sami odležavaju u vlastitim komorama, i ne kupuju goveda iz drugih izvora. U ponudi imaju komade poput T-bonea, porterhousea, ribeyea, tomahawka, sirloina, shank steaka… ali i burgera od mesa odležanog 21 dan.

image
Neja Markicevic /Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:12