RAT BARJACIMA

Nitko ne zna tko privatnim zastavama ljuti Dubrovčane

Iznad ulaza u dubrovačku Gradsku vijećnicu i na gradskim zidinama kod Vrata od Ploča u noći s nedjelje na ponedjeljak izvješene su zastave tvrtke “Razvoj golf”, nositelja projekta izgradnje golfskih terena na Srđu koji je trenutačno na čekanju.

Na pojavu barjaka javnost su upozorili iz Art radionice Lazareti , koja se u okviru Građanske inicijative “Srđ je naš” protivi apartmanizaciji Srđa pod krinkom sportsko-rekreativne zone. Iako još nije poznato tko je izvjesio zastave "Razvoj golfa", mnoge Dubrovčane podsjetile su na prošlotjednu izjavu gradonačelnika Andre Vlahušića .

Vlast od pamtivijeka

On je, nakon što su komunalni redari sa zidina prisilno skinuli zastave Društva prijatelja dubrovačke starine i zamijenili ih onima grada Dubrovnika, kazao kako “vlast u gradu uvijek ima onaj čija je zastava, otkako je svijeta i vijeka”. Dubrovački rat zastavama koje, čini se, prerastaju u simbol dominacije nad gradskim znamenitostima tako je dobio nastavak, iako u “igru prijestolja” ovaj put nisu bili umiješani ni grad Dubrovnik ni Društvo dubrovačke starine koji tjednima polemiziraju oko načina upravljanja gradskim fortifikacijskim sustavom.

Nakon noćne akcije građanskog neposluha, iz gradske uprave su unatoč neradnom danu uklonili zastave “Razvoj golfa” s jarbola pred Vijećnicom i na istočnom prilazu povijesnoj jezgri s Ploča.

Negiraju povezanost

Iz tvrtke “Razvoj golf” opovrgnuli su povezanost s postavljanjem zastava na zgradi dubrovačke Gradske vijećnice i na Vratima od Ploča na gradskim zidinama. - Obavještavamo javnost da društvo “Razvoj golf” d.o.o. nije postavilo niti dalo ovlast da se logo društva stavlja na zastave. Skrećemo pozornost da je logo koji se pojavio na zastavama zaštićen kao intelektualno vlasništvo društva “Razvoj golf” d.o.o., te da neovlaštena upotreba predstavlja kazneno djelo povrede žiga u smislu kaznenog zakona RH - napominje u priopćenju prokurist “Razvoj Golfa” Ivan Kusalić. Najoštrije osuđujemo ovaj čin koji ne samo da predstavlja vandalizam već i krađu u pravom smislu te riječi. Ostavljamo dubrovačkoj javnosti da donese vrijednosni sud o pojedincima koji se služe ovakvim “šalama“ - zaključuju iz “Razvoj golfa”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:29