UVRIJEDIO ŽRTVE

'DOK JE SRPSKA ARTILJERIJA UBIJALA CIVILE U VUKOVARU ON JE PASIVNO GLEDAO' Vesna Bosanac o Miloradu Pupavcu

 Damir Glibušić / CROPIX

ZAGREB - Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990. - 1991. ocijenila je uvredljivima današnje izjave saborskog zastupnika i potpredsjednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorada Pupovca te pozvala sve građane da glasuju za hrvatski Vukovar i daju podršku Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara.

"Gospodin Milorad Pupovac je današnjim priopćenjem duboko uvrijedio, ne samo branitelje Vukovara, nego i sve građane svih nacionalnosti koji su žrtve velikosrpske agresije na Vukovar 1991.", ističe se u priopćenju UHLD-a koje potpisuju njegova predsjednica Vesna Bosanac i počasni predsjednik Andrija Hebrang.

"Ta velikosrpska politika temelji se fašizmu, koju i danas provodi Milorad Pupovac iz saborskih odaja i to na Dan Hrvatskog Sabora. Dok je srpska artiljerija ubijala civile u Vukovaru pasivno je gledao, a mogao je tada dići glas i možda spasiti mnoge", stoji u priopćenju UHLD-a.

Samo zahvaljujući braniteljima Vukovara danas imamo slobodnu i demokratsku Hrvatsku, ističu nadalje iz UHLD-a, te pozivaju sve građane da glasuju za hrvatski Vukovar i daju podršku Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara.

Pupovac je danas, govoreći na konferenciji za novinare u Saboru, ocijenio neustavnima letke koje je u Vukovaru Stožer za obranu hrvatskog Vukovara dijelio u protekla dva dana pozivajući birače da se u drugom krugu izbora za gradonačelnika usprotive "dvojezičnosti i drugim srbijanskim nedaćama".

"Ti letci po našem mišljenju sadrže poruke koje su neustavnog karaktera, kojima se poziva na diskriminaciju, na segregaciju i suspendiranje političkog udruživanja", rekao je Pupovac, te izrazio zabrinutost što na letke Stožera nisu reagirali Državno odvjetništvo i DIP, koji bi, kako je rekao, "trebali reagirati na govor mržnje i zastrašivanje birača".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:13