NACIONALNO VIJEĆE HDZ-a

Karamarko zasad poštedio Šeksa i Kosor! EPP protiv smjena Kosoričinih ljudi

 Tomislav Kristo / CROPIX

Tomislav Čuljak novi je politički tajnik HDZ-a, Davor Ivo Stier potvrđen je na mjesto međunarodnog tajnika dok je nekadašnja novinarka Vjesnika Silvana Oruč Ivoš postala glasnogovornica stranke, odlučilo je Predsjedništvo HDZ-a.

Prije sjedince Predsjedništva održana je konstituirajuća sjednica Nacionalnog vijeća na kojoj se razgovaralo o osnivanju Vlade u sjeni koja će u slučaju HDZ-a defakto biti skup radnih skupina po sektorima.

Iako se danima najavljivalo, Predsjedništvo HDZ-a nije raspravljalo o političkoj sudbini Vladimira Šeksa i Jadranke Kosor koji trenutno obnašaju dužnosti potpredsjednika Sabora.

O tome će se, rekao je članovima Predsjedništva Tomislav Karamarko , raspravljati na sjednici idućeg tjedna.

Neslužbeno se pak može čuti da je Karamarko već danas bio voljan donijeti odluke, ali da je popustio pod pritiskom iz međunarodne zajednice.

Špekulira se da su se prvenstveno za Jadransku Kosor založili visoko pozicionirani članovi Europske pučke stranke. Navodno, oni ne gledaju blagonaklono na to što se trenutno događa HDZ-u, vezano za smjenjivanje većine ljudi iz nekadašnjeg tima Jadranke Kosor.

Karamarko se osvrnuo i na rad Sabora. Ustvrdio je kako je njime nezadovoljan jer se već mjesecima usvajaju dvije godine stara izvješća, a s druge strane ne raspravlja se o prijedlozima zakona koji bi mogli poboljšati situaciju u zemlji.

"Kukuriku vlada od nas je dobila 200, a ne 100 dana mira, jer se HDZ mjesecima bavio isključivo sobom. Uskoro ćemo napraviti analizu onoga što je Vlada radila u prvih 6 mjeseci te ćemo o našim stavovima izvijestiti javnost."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:19