SMIJENIO KOSOR I ŠEKSA

Kosor nakon smjene na rubu suza: 'Karamarko me ponizio i uvrijedio! Obezvrijedio je moj rad. Ja sam prestara za dude varalice'

Zagreb, 200212.Hrvatski sabor nastavio je zasjedanje raspravom o Vladinom prijedlogu drzavnog proracuna s planiranim rashodima u iznosu od 118,84 milijardi kuna, dok su prihodi planirani u iznosu od oko 108,95 milijardi kuna.Na slici:predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor i Vladimir Seks.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matić / CROPIX

ZAGREB - Vladimir Šeks i Jadranka Kosor smijenjeni su s mjesta potpredsjednika Sabora, a na njihovo mjesta dolaze Tomislav Čuljak i Željko Reiner.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko istaknuo je kako je Kosor njegova predhodnica, a Šeks je u temeljima stranke te da ih ovo vodstvo ni na koji način neće poniziti niti obezvrijediti.

Karamarko je ustvrdio kako će njima povjeriti vođenje nekih saborskih odbora koji su u kvoti HDZ-a.

- Ovo je poruka poniziti, uvrijediti i obezvrijediti moj rad u stranci. Ovo nikako nije poruka da to netko ne želi učiniti. I Ante Sanader je izgubio na unutarstranačkim izborima, ali je kooptiran u predsjedništvo stranke. Uzmite i druge stranke, primjerice SDP gdje je Željka Antunović izgubila na unutarstranačkim izborima, ali je cijeli prošli mandat ostala na mjestu potredsjedince Sabora. Slično je i sa Josipom Lekom, koji je sada potpredsjednik Sabora iz kvote SDP-a, a također je izgubio na unutarstranačkim izborima-, komentirala je Jadranka Kosor i istaknula:

- Tko smjenjuje Vladimira Šeksa i mene? To su ljudi koji su su stranci 7, 9 mjeseci. A smijenjuju nas, koji smo za stranku nešto nparavili, i to baš ususret nedjelji kad je obljetnica HDZ-a. Zaboravljeno je da sam ja potpisala predpristupni Ugovor s EU-.

Iz krugova bliskih Vladimiru Šeksu i Jadranki Kosor doznajemo kako je njihova prva reakcija na smjenu i moguće postavljanje na čelo nekih odbora u Saboru bila, kako je 'riječ o dudi varalici'. A oni su, kaže naš sugovornik, prestari za dude varalice. Naime, smatraju da je vodstvo stranke, da je htjelo smijenjeni dvojac postaviti na druga mjesta u Saboru, to moglo učiniti već na ovoj sjednici Predsjedništa a ne tu odliku ostaviti za neko nedefinirano vrijeme.

Kad Sabor na plenarnoj sjednici smijeni Vladimira Šeksa i Jadranku Kosor, odnosno kad postavi Tomislava Čuljka i akademika Željka Reinera na njihova dosadašnja mjesta, oni ostaju bez ureda u Saboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 15:39