SVE JE SUPER U KIJEVU

Niko Kranjčar: Jedva čekam vidjeti Štimčev plan, baš sam radoznao...

'Ne znam nikoga iz ove generacije Hajduka. Ali Hajduk je zaslužio sve komplimente za pobjedu nad Interom, ti dečki su pokazali kako je pred njima sjajna budućnost'
 Drago Sopta / CROPIX

Niko Kranjčar danas se javlja na okupljanje Vatrenih koje vodi novi izbornik Igor Štimac.

- Radoznao sam, baš sam radoznao... - kazao nam je Niko.

Što ga to toliko zanima, zašto tolika radoznalost? Misli li da će se nešto krucijalno bitno promijeniti u reprezentaciji sad kad je vodi Štimac?

- Radoznao sam iz vrlo jednostavnog razloga. Želim se upoznati s izbornikom i novim stručnim stožerom, planovima i načinom rada koji će biti na programu nacionalne vrste. Stigli su novi ljudi, sasvim je normalno da me itekako zanima kako će sve izgledati, kakva će biti atmosfera, cijela ta reprezentativna priča.

Kakvu atmosferu očekujte na Poljudu, Hrvatska se s novim izbornikom prvi put predstavlja protiv Švicarske?

- Ne sumnjam u dobru atmosferu, Split je nogometni grad, a Hajduk je pobjedom u Milanu nad Interom napravio sjajnu stvar. Ne samo za sebe, već i za kompletni hrvatski nogomet.

Jeste li se čuli s nekim iz Hajduka, jeste li čestitali svojim bivšim suigračima?

- Nisam! Ne znam nikoga iz ove generacije Hajduka. Ali Hajduk je zaslužio sve komplimente za pobjedu nad Interom, ti mladi dečki su pokazali kako je pred njima sjajna budućnost.

Odmah se Kranjčar nadovezao na još dva hrvatska kluba.

- Slaven Belupo je također skinuo veliki skalp, sjajan uspjeh je pobijediti Athletic Bilbao. Koprivničanci također zaslužuju ogromne pohvale, pokazalo se kako hrvatska liga itekako može biti konkurentna. A Dinamo je pred novim plasmanom u Ligu prvaka, što je, naravno, još jedan veliki uspjeh. Nakon toliko godina izbivanja, dvije godine zaredom igrati najkvalitetnije klupsko natjecanje na svijetu zaista je super, velika stvar za Modre.

Dinamo će preskočiti Maribor? Jesu li to u stanju dečki Ante Čačića?

- U sudarima hrvatskih i slovenskih klubova u prošlosti naši su uvijek prolazili bolje. Nakon što je u onoj 'ludoj' utakmici prošao bugarskog prvaka Ludogorec, Dinamo sad ima veliku priliku koju ne bi trebao ispustiti. Zaista sam sretan što su se naši klubovi tako dobro predstavili u Europi.

S hrvatskih tema prebacili smo se na - ukrajinske. Kakav je život Nike Kranjčara na istoku?

- Sve je super. Potpuno sam zadovoljan. Nema baš nikakvih problema.

U redu je ta priča, ali Niko nije krenuo u Dynamu kako smo priželjkivali. U uzvratnoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka, u kojoj su Kijevljani kao gosti pobijedili Feyenoord sa 1:0 i plasirali se u play-off Lige prvaka, uopće nije ulazio u igru.

- Naravno da nema nikakve brige. Sve je to normalno i logično. Pa ja dvije godine praktički nisam igrao u Tottenhamu. To je velika stanka i treba mi vremena. Kad dođete u novi klub slijedi vrijeme prilagodbe koje upravo prolazim. A s obzirom na moju participaciju u dresu Spursa, nije ništa neobično to što mi trener dozira nastupe.

Da govori istinu, svjedoči i njegova nedjeljna partija s Volinom, utakmica u kojoj ga je Sjomin stavio kao startera. I - Niko Kranjčar je odigrao sjajno, zabio svoja prva dva gola za Kijevljane, naznačivši da će za njega ubuduće više minuta biti i u Ligi prvaka! Dynamo je, inače, slavio protiv Volina sa 4:1, a Kranjčar je izašao nakon 60 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:18