OSRAMOTILA TVRTKU

RASIZAM NA TWITTERU 'Na putu za Afriku. Nadam se da neću dobiti AIDS! Samo se šalim, naravno da neću kad sam bjelkinja!'

Status su korisnici Twittera podijelili 3.000 puta prije nego što je atraktivna plavuša sletjela
 Facebook

Justine Sacco, direktorica Službe za odnose s javnošću u američkoj kompaniji IAC koji je povezan s Vimeom na letu za Cape Town na svoj je Twitter profil napisala 'Na putu za Afriku. Nadam se da neću dobiti AIDS! Samo se šalim, naravno da neću kad sam bjelkinja'.

Status su korisnici Twittera podijelili 3.000 puta prije nego što je atraktivna plavuša sletjela, a izazvao je pravu provalu bijesa.

Ovaj skandalozan tweet tako je obišao svijet i pokrenuo burnu raspravu. Šteta je učinjena i kompanija je morala reagirati.

- Ovo je sramotan istup i već poduzimamo potrebne mjere. Nažalost, naša zaposlenica je trenutno nedostupna, ali čim stupimo s njom u kontakt poduzet ćemo potrebne mjere, kazali su iz kompanije za International Business Times.

Huffington Post piše kako postoji mogućnost da je njen profil hakiran. No, kada se malo bolje promotri njen Twitter postaje jasno da je i ranije imala slične ispade koji bi se mogli okarakterizirati kao uvredljivi ili barem neprimjereni.

'Ne mogu dobiti otkaz za stvari koje kažem dok sam pod utjecajem, zar ne?!', jedan je od njenih predhodnih tweetova.

'Volim životinje, ali kada mi je hladno bez problema sama oderem neku životinjicu zbog njenog toplog krzna', napisala je Sacco i to direktno na profil organizacije PETA.

'Posljednji dan sezone uragana. Jedva čekam novu godinu i evakucije iz Tulanea', napisala je također.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:54