KOMENTIRAO AFERU

KORUPCIJA NA MEDICINSKOM FAKULTETU Bajić o zamjenici: 'Još ne znam što ću s Višnjom Lončar, odlučit ću idući tjedan!'

Božo i Hrvoje Lončar uhićeni su u utorak
Zagreb, 121012.Sabor.Nastavak sjednice Hrvatskog sabora na kojoj ce se izmedju ostalog raspravljat i o radu DORH-a za 2011. godinu.Na fotografiji: Mladen Bajic.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić izjavio je danas da još uvijek nije odlučio što će učiniti sa svojom zamjenicom Višnjom Lončar, čiji su suprug i sin osumnjičeni u slučaju korupcije na zagrebačkom Medicinskom fakultetu, ali da će odluku donijeti već idućeg tjedna.

USKOK traži dalje: Tko su jataci koji su dijelili mito za puštanje studenata s profesorom Zlatkom Kelovićem

"Još je prerano za tu odluku. Jedino što mogu reći je da ispitujemo sve okolnosti i da ćemo, zavisno o utvrđenim činjenicama, donijeti odluku", rekao je Bajić novinarima u Saboru.

Na pitanje kada će donijeti odluku, odgovorio je "brzo, brzo, idući tjedan".

Suprug i sin Bajićeve zamjenice, Božo i Hrvoje Lončar, uhićeni su u utorak zbog sumnje da su kupovali ispit na Medicinskom fakultetu.

Sin je pušten da se brani sa slobode, a suprugu je s još četvero suosumnjičenih određen jednomjesečni istražni zatvor.

Po pisanju medija, antikorupcijska akcija na Medicinskom fakultetu se zakomplicirala kada je Marko Svalina, nedavno uhićeni djelatnik policijskog USKOK-a osumnjičen da je podatke iz tajnih istraga otkrivao trećim osobama, pa i pojedincima iz krim miljea, upozorio jednog od članova obitelji Lončar da je suprug Bajićeve zamjenice upao u tajne mjere prisluškivanja. Informacija je potom navodno došla do Višnje Lončar koja je sve prijavila Bajiću.

Višnja Lončar je jedna od 20-ak Bajićevih zamjenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:35