OPASAN PUT

OTELA GA BANDA Došao je u Ukrajinu tražiti mladenku, a završio u mračnom podrumu

ULAANBATAAR, MONGOLIA - OCTOBER 18: A bride and groom are seen on top of a limousine at the Gandan Monastery on a special day on the Lunar calendar for wedding ceremonies October 18, 2012 Ulaanbataar, Mongolia. Mongolia has been undergoing massive social, economic and political changes since gaining independence from China some 100 years ago, and removing itself from the Soviet Bloc more than 20 years ago. The Oyu Tolgoi copper and gold mine is Mongolia's biggest foreign investment project to date adding an estimated 35% value to the country's GDP. (Photo by Paula Bronstein/Getty Images)
 Paula Bronstein/Getty Images / 2012 Getty Images

Muškarca iz Britanije oslobodila je ukrajinska tajna služba nakon što su ga, dok je tražio potencijalnu 'mladenku' putem agencije za upoznavanje u Odesi, oteli i mučili.

58-godišnjeg Britanca otela je 'krim banda' muslimana, nakon što su mu dogovorili sastanak s djevojkom.

Muškaraca, identificiranog pod imenom Martin John, držali su u ćeliji tri puna dana, i u međuvremenu kontaktirali njegove rođake u Britaniji govoreći im da će ga ubiti ako ne plate 6000 dolara za njegov život (oko 33 tisuće kuna).

Uplašena obitelj par je puta putem banke uplatila nekoliko tisuća dolara prije nego li su odlučili kontaktirati Ukrajinsku ambasadu u Britaniji, koja je potom informacije proslijedila policiji - kazao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova, Vladimir Šablijenko.

Policija i tajna služba upala je na adresu gdje je banda držala taoca i muškarca su oslobodili neozlijeđenog.

Otimači - trojica muslimana i jedna Ukrajinka - su uhićeni. Vođa bande rodom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a u Ukrajini je bio ilegalno.

- Mučili su ga i prijetili mu da će ga ubiti ako njegova obitelj ne plati otkupninu - javljaju lokalni mediji, premda detalje o mučenju nisu iznijeli.

- Otimači su uhodili bogate strane turiste i operirali prema dobro uhodanom scenariju. Koristili su stranice za upoznavanje i društvene mreže, te su mamili strance na susret, gdje ih je umjesto djevojke, dočekala banda - objavila je ukrajinska tajna služba.

- Britanac je upao u zamku. Držali su ga nekoliko dana u mračnom podrumu - nazvao je svoje rođake i rekao im za otkupninu. Žrtva je bila zainteresirana za arhitekturu. Kao turist posjetio je Ukrajinu dosad oko 15 puta. Posebno de divio građevinama u Odesi - samo ove godine posjetio je grad dva puta kako bi ih proučavao. Britanac je unajmio stan, često se muvao po gradu i banda ga je uočila. Mislimo da ovdje nema političkih motiva, bili su to samo kriminalci koji su željeli novac - kazao je Šablijenko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 04:17