NEOBIČNA MISIJA

Traži se bračni par koji je spreman otputovati na Mars 5. siječnja 2018. godine!

 Inspiration Mars

CAPE CANAVERAL - Neprofitna zaklada prvog svemirskog turista Dennisa Tita dala se u potragu za muškarcem i ženom, po mogućnosti bračnim parom, koji bi željeli putovati do Marsa.

Misija do Marsa, koja bi prema procjenama koštala oko milijardu američkih dolara i financirala bi se od donacija i sponzora, trebala bi početi 5. siječnja 2018. godine

Naime, tada će Mars i Zemlja biti tako poravnati da će trajanje putovanja biti optimalno kratko – 501 dan (228 dana do Marsa i 273 za povratak). Svemirska letjelica napravit će krug oko Marsa i približiti se njegovoj površini na 241 kilometar prije povratka na Zemlju.

Izvan ovog 'vremenskog prozora' za put do Marsa i natrag trebaju dvije do tri godine. Sljedeća slična prilika pružit će se tek 2031. godine.

Milijunaš i prvi svemirski turist Dennis Tito rekao je da će djelomično financirati tu misiju koju će organizirati njegova privatna zaklada Inspiration Mars Foundation. Spreman je dati prvih 20 milijuna dolara za razvoj ključne tehnologije za put do Marsa.

Budući da ovakav put u sebi nosi dugo razdoblje izolacije i malen životni prostor u letjelici, organizatori misije predlažu da putnici budu u braku, i to po mogućnosti skladnom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:27