JUTARNJI SAZNAJE

VELIKI OBRAT Ustavni sud odbio suca Kolakušića, predstečajne nagodbe idu dalje!

Ustavni sud jednoglasno je odlučio da se ukida rješenje o zastajanju s postupkom u slučaju Dalekovoda

ZAGREB - Ustavni sud jednoglasno je danas odlučio da se ukida rješenje o zastajanju s postupkom u slučaju Dalekovoda i nalaže se bezodložno nastavak tog sudskog postupka, doznaje Jutarnji list iz izvora u Ustavnom sudu!

To znači da je Ustavni sud prihvatio tužbu Dalekovoda koji je tražio da se poništi odluka suca Mislava Kolakušića i da se postupak predstečajne nagodbe za Dalekovod odmah može nastaviti!

Podsjetimo, sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić, koji se i sukobio s ministrom financija Slavkom Linićem zbog Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, podnio je krajem srpnja zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, nakon što je nekoliko dana ranije, nezadovoljan nekim odredbama tog zakona, zaustavio predstečajnu nagodbu u tvrtki Dalekovod.

Istodobno ta tvrtka s više od 1600 zaposlenih je podnijela tužbu Ustavnom sudu protiv rješenja zagrebačkog Trgovačkog suda od 22. srpnja, kojim je određeno zastajanje u postupku sklapanja predstečajne nagodbe.

Kolakušić: 'S nestrpljenjem iščekujem obrazloženje Ustavnog suda'

Sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić rekao je danas da će, nakon što zaprimi odluku Ustavnog suda kojom je ukinuto rješenje o zastajanju s postupkom u predmetu predstečajne nagodbe u Dalekovodu, Trgovački sud donijeti meritornu odluku o predmetu.

"Odluku Ustavnog suda nisam zaprimio i nisam upoznat s njezinim sadržajem, ali s nestrpljenjem iščekujem pročitati obrazloženje odluke", kazao je Kolakušić u odgovoru Hini. ( Hina)

Dalekovod korak do zaključenja predstečajne nagodbe: 'Odluka Ustavnog suda znači nastavak poslovanja'

ZAGREB - Dalekovod je pozdravo odluku Ustavnog suda koji je prihvatio njegovu tužbu i ukinuo rješenje kojim je zagrebački Trgovački sud obustavio predstečajnu nagodbu u toj tvrtki radi ocjene ustavnosti, što znači nastavak njezinog poslovanja.

"Još nismo dobili ništa službeno, a ako je to tako onda pozdravljamo odluku Ustavnog suda jer to znači da smo na korak do zaključenja predstečajnog postupka", rekla je Hini glasnogovornica te tvrtke Ivana Radić.

Za Dalekovod koji ima više od 1600 zaposlenih i ugovorene poslove vrijedne 200 milijuna eura, zaključenje postupka znači nastavak poslovanja i bolju prezentaciju na domaćem i stranom tržištu, kažu u toj tvrtki. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:37