VLADINA PREKOMANDA

Milanović dao potporu Hajdašu Dončiću: 'Nema udomljavanja. Radi se o transferu službenika'

ZAGREB - Nekoliko dana nakon što je poništen natječaj za direktora Zračne luke Zagreb i njegove suradnike, premijer Zoran Milanović pružio je potporu ministru prometa Siniši Hajdašu Dončiću, kojeg se optuživalo da je na Pleso preko natječaja želio instalirati Krunoslava Šamsa.

- On i njegovi suradnici radili su sve da bi osigurali državni nadzor nad provedbom ugovora o koncesiji i očekujem da će ministar tamo poslati osobu koja će odgovarati njemu osobno. Zašto je dopušteno da se to pretvori u priču o javnom natječaju treba pitati ljude u Zračnoj luci.

- Dakle još jednom, nema nikakvog udomljavanja radi se o transferu visokog državnog službanika na drugi zadatak. To se nekad zvalo prekomanda. Vi ćete odlučiti tko će to biti, bez natječaja. Bilo bi dobro da to bude visokostručna osoba koja je državni službenik i koja je radila i za prošlu administraciju. Vi ćete odlučiti tko će to biti, to je posao ministra, i vi ćete preuzeti odgovornost. Što ste napravili vi i vaši suradnici je ispravno, ali to je netko prikazao na drugi način - rekao je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 16:51