POSLJEDNJI POČINAK

Od Toma Gotovca oprostili se uz sav taj jazz

 Drago Sopta/Cropix
Bio si slobodan i nestajao, a onda bi se odjednom pojavio na mojim vratima i pitao me možeš li mi zakrpati traperice. Hvala ti Tome, rekla je Zora Caci Gotovac.

ZAGREB - Na posljednji počinak Toma Gotovca danas su s Mirogoja ispratili prijatelji i sav taj jazz svetaca koji su u tužnoj procesiji marširali taktovima najpoznatijeg gospela “When the Saints Go Marching In”.

Nešto manje od pet stotina ljudi došlo se poljednji put pokloniti velikom umjetniku, a među njima je bio i ministar kulture Božo Biškupić i njegov zagrebački kolega Duško Ljuština. Došao je i Ivan Faktor, koji je intimno govorio o svom prijatelju Tomu, a Milan Božić mu se u kratkom govoru nabijenom emocijama zahvalio za sve ove godine uz glasan vrisak: “Tome, volim te!”

- Želio bi ti izraziti najdublju zahvalnost zbog toga što si postojao i zbog toga što si iznad svega ljubio ljude i istinu - rekao je Božić.

Svojih dana s Tomom prisjetila se u dirljivom govoru i supruga Zora. Nakon njenog govora Ivana Starčević je nad otovorenim grobom tiho zapjevala “Don’t Explain” od Billie Holiday, koju je Gotovac toliko obožavao.

- Bio si slobodan i nestajao, a onda bi se odjednom pojavio na mojim vratima i pitao me možeš li mi zakrpati traperice. Hvala ti Tome, za sve - rekla je Zora Caci Gotovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:34