S ULICE U SVIJET

PIMP MY PUMP IDE U TOKIO Hrvatski kreativci na najvećem umjetničkom događaju u Aziji

U Tokio putuju pumpice za vodu popularnog street art kolektiva Pimp my Pump, nakit Shivam i Maya art, radovi Mashe Novak i Marte Grbešić, brendovi Driftwood i FunAttic...

Umjetnička galerija Prostor manufakturne slobode (PMS) ušla je u uži izbor kao jedan od izlagača na japanskom festivalu Design Festa - najvećem međunarodnom umjetničkom događaju u Aziji. Galerija PMS putuje u studenom 2016. u Tokio, gdje će originalnim ručnim radovima hrvatskih umjetnika i kreativaca predstavljati Hrvatsku.

Design Festa je veliki međunarodni festival posvećen umjetnosti, performansu, modi i glazbi koji se održava svake druge godine u fantastičnom tokijskom prostoru Tokyo Big Sight center. Osnovan je 1994. godine s ciljem da poveže i predstavi originalne umjetnike iz cijelog svijeta. Svaki put prijavi se više od 12 tisuća umjetnika i Design Festa kao najveći festival ove vrste u Aziji na uzbudljiv način spaja kulturu perfomansa, umjetničkog izražavanja, različitosti cijelog svijeta pa čak i međunarodnu gastro scenu.

Galerija PMS koja se nalazi u Tkalčićevoj ulici 61 u Zagrebu, od svog osnutka 2011. promovira i okuplja talentirane kreativce i umjetnike iz Hrvatske. Njihovi ručno rađeni originalni predmeti obogaćuju ponudu turistički atraktivne zagrebačke ulice te služe kao idealan suvenir iz Hrvatske. Kao takvi bit će sjajna promocija umjetnosti i originalnih rukotvorina u dalekom Japanu.

Između ostalog u Tokio putuju pumpice za vodu popularnog street art kolektiva Pimp my Pump, nakit Shivam i Maya art, radovi Mashe Novak i Marte Grbešić, brendovi Driftwood i FunAttic te mnogi drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:02