'JAZAVAC U KEREMPUHU'

FRLJIĆ GOSTUJE KOD - FRLJIĆA Oštra satira koju je do sada vidjelo 24 tisuće gledatelja dolazi u kuću redatelja

 Kerempuh
Jedna od trenutno najuspješnijih produkcija Satiričkog kazališta Kerempuh gostuje u riječkom HNK Ivana pl. Zajca u subotu

Hit predstava Satiričkog kazališta Kerempuh 'Jazavac u Kerempuhu' gostuje u riječkom HNK Ivana pl. Zajca u subotu 5. prosinca s početkom u 20 sati.

Rijetko će tko suspregnuti smijeh kad u svojoj monološkoj sekvenci Rakan Rushaidat uvede zoološki vrt u kojem probleme s vidrom jazavcu radi kuna, a vjeverica Zagi zastupa životno partnerstvo. Ili kad Borko Perić objasni kako je u svom dugom putu iz pustinje prema Hrvatskoj Rakan izgubio koji centimetar. Pa čak i kad Vili Matula prešuti i iz drugog pokušaja izgovori pokoju "slasnu" riječ koja mnogima tu i tamo prijeđe preko usta. No, kad obrišete suzu od smijeha, shvatite da su ono što čujete pitanja ksenofobije, "izama" najgore vrste i u konačnici - ljudskog licemjerja.

Oštra je to satira, u režiji Olivera Frljića, koja razotkriva brojne društvene apsurde koji nas okružuju. Drska i energična, duhovita i začudna, ova nesvakidašnja predstava u prvi plan stavlja glumca i njegovo umijeće.

Stand-up

Ogoljeni pred publikom, polazeći od forme stand up-a, četiri snažne glumačke osobnosti - Hrvoje Kečkeš, Vilim Matula, Borko Perić i Rakan Rushaidat - multipliciraju igru i razvijaju autentični glumački ring.

Redatelj i scenograf predstave je Oliver Frljić, dramaturginja Dora Delbianco, kostimografkinja Sandra Dekanić, a izbor i produkciju glazbe potpisuje Damir Ključarić.

Predstava "Jazavac u Kerempuhu" redatelja Olivera Frljića premijerno je izvedena 10. listopada 2014. godine. Nakon iznimnog uspjeha njegovog redateljskog prvijenca u ovom teatru, Nušićeve 'Gospođe ministarke', zanimljivo je vidjeti ovu nesvakidašnju predstavu nastalu na principima potpuno drukčije kazališne poetike.

Nagrada hrvatskog glumišta

Predstavu je u matičnoj kući i na brojnim gostovanjima vidjelo više od 24.000 gledatelja. Riječ je o jednoj od trenutno najuspješnijih produkcija Satiričkog kazališta Kerempuh koja je u sklopu regionalne kulturne razmjene, u siječnju 2015. gostovala u Mestnom gledališču ljubljanskom, u veljači 2015. u Dramskom teatru Skopje dok je u svibnju 2015. na Sceni Mira Trailović beogradskog Pozorišta Atelje 212 doživjela ovacije ponovivši uspjeh na XVIII. teatar festu 'Petar Kočić' u Banja Luci te u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu prilikom velikog gostovanja Satiričkog kazališta Kerempuh pod nazivom 'Dani Satiričkog kazališta Kerempuh u Novom Sadu'.

Ansambl predstave dobio je posebno priznanje na 39. danima satire Fadila Hadžića za autorski i glumački doprinos predstavi, dok je Borko Perić dobio Nagradu hrvatskog glumišta za glavnu mušku ulogu u kategoriji Drama za ulogu u ovom projektu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 10:24