PROMIJENILA MU ŽIVOT

Legendarnu fotografiju potjere za OJ Simpsonom snimio je Hrvat: ‘Tog dana me bolest prikovala za krevet...‘

Scena potjere

 Branimir Kvartuc/Zuma Press /Profimedia
‘Bio sam samo klinac koji se pokušavao snaći u Los Angelesu, kad mi je O.J. Simpson promijenio život‘

Prije trideset godina, usred Los Angelesa, mladi 22-godišnji student fotografije i hrvatski imigrant po imenu Branimir Kvartuc urezao je svoje ime u anale povijesti uhvativši jedan od najslikovitijih trenutaka u povijesti grada - potjeru O.J. Simpsonom. Unatoč tome što je tog kobnog 17. lipnja 1994. bio prikovan za krevet radi upale grla, Kvartucov objektiv ovjekovječio je nezaboravni spektakl koji je zaokupio svjetsku pozornost, priopćila je agencija Stuart Pfeifer, LAG Strategy.

U spomen na ovaj povijesni događaj, Kvartuc je snimio kratki dokumentarni film od sedam minuta, dostupan za gledanje na YouTubeu. Kratki film bilježi Kvartucov put od ambicioznog klinca imigranta do slavne osobe u području fotožurnalizma, politike i odnosa s javnošću. "Bio sam samo klinac koji se pokušavao snaći u Los Angelesu, kad mi je O.J. Simpson promijenio život", rekao je Kvartuc, sažimajući transformativni učinak tog ključnog trenutka.

Kroz zadivljujuće pripovijedanje, Kvartuc dijeli svoja iskustva i uvide, otkrivajući kako je saga o OJ Simpsonu poslužila kao katalizator za izvanrednu putanju karijere, koja je donijela ne samo profesionalni uspjeh, već i osobni rast. Njegov je objektiv od tada uhvatio bit povijesnih ličnosti, sportskih legendi i poznatih glazbenika, učvrstivši svoju poziciju majstora pripovjedača kroz umjetnost fotografije.

image

O. J. Simpson

Pool/Afp/Profimedia/Pool/afp/profimedia

Osim svog revolucionarnog rada u fotonovinarstvu, Kvartuc je neprimjetno prešao u sferu javne službe, radeći kao direktor komunikacija i viši savjetnik člana gradskog vijeća LA Joea Buscaina, a kasnije je osnovao BRANIMIR & Associates, vodeću PR tvrtku specijaliziranu za odnose s medijima i društvene mreže medijsko oglašavanje.

Osvrćući se na svoje putovanje, Kvartuc je rekao: "Snimanje ikonične slike na samom početku moje karijere naučilo me da se velike stvari događaju kada ste predani svom poslu." Dok saga o OJ Simpsonu ostaje mračno poglavlje u povijesti, njen duboki utjecaj na Kvartucov život je neporeciv, oblikujući njegovu pripovijest i obogaćujući njegovo putovanje tijekom posljednja tri desetljeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:06