ŠALABAHTER IZ FILMA

Ovo je najveći hit među Hrvatima na Netflixu: Izvrsni glumci u bezveznim ulogama, samo je zmaj vrijedan spomena

Millie Bobby Brown u filmu ”Damsel”

 Entertainment Pictures/Alamy/Alamy/Profimedia
Kad se ne sapliće o vlastite dramaturške noge, "Damsel" može biti prilično uzbudljiv. Šteta, međutim, što takvih situacija u filmu ima premalo

Iako streaming platforma Netflix serije i filmove producira već više od 10 godina - serije od 2013., a filmove od 2016. godine - dosad je uspjela stvoriti tek jednu veliku zvijezdu, britansku glumicu Millie Bobby Brown.

Nakon uloga u serijama "Jednom davno u Zemlji čudesa" i "Uljezi" te gostovanja poznatim naslovima kao što su "NCIS", "Moderna obitelj" i "Uvod u anatomiju", Brown je svjetsku slavu stekla kad je 2016. u seriji "Stranger Things" zaigrala lik Eleven, djevojčicu s psihokinetičkim i telepatskim sposobnostima.

Popularnost "Stranger Things" Brown je pretočila u ulogu Madison Russell u blockbusteru "Godzilla: Kralj zvijeri". Premda se radilo o 35. filmu u serijalu filmova o čudovištu Godzilli te trećem filmu o njemu koji je produciran u Hollywoodu, "Godzilla: Kralj zvijeri", koji je koštao između 170 i 200 milijuna dolara podbacio je u kinima te uprihodovao 387 milijuna dolara. Nije, naravno, "Kralj zvijeri" podbacio zbog Brown. Priča mu je bilo prilično manjkava, a ona je bila dio velikog glumačkog ansambla prepunog poznatih i renomiranih glumaca poput Kylea Chandlera, Kena Watanabea i Vere Farmige pa je red da se tu krivnja ravnomjerno podijeli.

Kako bilo da bilo, Brown je nakon tog podbačaja odlučila preuzeti veću kontrolu nad svojom karijerom. "Enolu Holmes", Netflixov film o mlađoj sestri slavnog detektiva Sherlocka Holmesa u kojemu je odigrala naslovnu ulogu, producirala je zajedno s Mary Parent, Alexom Garcijom, Ali Mendes i sestrom Paige Brown. Nakon što je 2021. u filmu "Godzilla protiv Konga" ponovno zaigrala Madison Russell, 2022. je vratila Enoli Holmes. U Netflixovu filmu "Enola Holmes 2" opet je odigrala glavnu ulogu, a ona i njezina sestra Paige ponovno su bile među njegovim producentima.

Njezina najnovija suradnja sa streaming gigantom, mračna fantazija "Damsel" redatelja Juana Carlosa Fresnadilla, u distribuciju je puštena 8. ožujka i odmah je postala najpopularniji film na hrvatskoj verziji Netflixa. U novoj epizodi serijala "Šalabahter iz filma", kritičar Jutarnjeg lista Damjan Raknić donosi dva razloga zbog kojih biste film trebali pogledati i tri zbog kojih biste ga trebali preskočiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 15:07