DRUGAČIJI OD ORIGINALA

VIDEO: NAKON 15 GODINA VRAĆA SE ‘TIGAR I ZMAJ’ Pogledajte trailer za nastavak kineskog blockbustera koji je oduševio svijet

 Screenshot

U ponedjeljak je na službenom kanalu Netflixa objavljen novi trailer filma ‘Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny’, nastavka popularnog ‘Tigra i zmaja’ Ang Leeja iz 2000. godine. Mišljenja su podijeljena...

Glavnu će ulogu ponovno odigrati Michelle Yeoh, a osim nje od stare postave igrat će i Donnie Yen. Može li nastavak ponoviti uspjeh prvog dijela, ne zna se, no trailer uglavnom izaziva sumnje.

Naime, pripovjedač prolazi priču na engleskom jeziku pa se mnogi pribojavaju da nisu slučajno i cijeli film zamislili tako, prvenstveno radi toga što film iz 2000. djelomice i duguje uspjeh činjenici da je u potpunosti na mandarinskom kineskom jeziku. Također se zamjera loš izbor glazbe za trailer - je li obrada Creedence Clearwater Revivala doista najbolji izbor? Ono što sigurno možemo zaključiti jest da ne nedostaje akcije.

Kako bilo, nastavak na prvi pogled izgleda posve drugačije od originala koji je, usput rečeno, najunosniji strani film na američkom tržištu svih vremena - u kinima SAD-a zaradio je preko 128 milijuna dolara. ‘Tigar i zmaj’ Ang Leeja osvojio je četiri Oscara, između ostalog za najbolji strani film, a premda je bio nominiran i u kategoriji najboljeg filma, te godine ga je potukao ‘Gladijator’.

Također, proglašen je najboljim filmom desetljeća po mišljenju kritičara Jutarnjeg lista.

Novi nastavak ‘Tigra i zmaja’ u režiji Woo-Ping Yuen moći ćete pogledati od veljače sljedeće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 03:56