LJUBAVNA TRILOGIJA

FOTO: 'FUCK OFF I LOVE YOU' U KINIMA Prvi put na filmu Gibonni, Nina Badrić, Hladno pivo, Zoran Predin, Tonči Huljić, Anđa Marić, Tina Katanić...

Svečana premijera filma 'Fuck off I love you' redatelja i scenarista Anđela Jurkasa. Na fotografiji: Anđelo Jurkas i Judita Franković
 Sandra Šimunović / HANZA MEDIA
 

ZAGREB - "Fuck Off I Love You" redatelja i scenarista Anđela Jurkasa, najavljen kao "ljubavni film o ljubavi i posljedicama ljubavi koji ruši tabue i obara rekorde", od četvrtka je krenuo u redovitu distribuciju u hrvatskim kinima.

Riječ je o središnjem dijelu Jurkasove trilogije - nakon njegova debitantskog uratka "Zbog Tebe", a prije finalnog djela trilogije, komedije “Happy End”. 

Kao i u svom prvijencu, "Zbog tebe" premijerno prikazanom prošle godine, te planiranom završnom trećem dijelu "Happy End", Jurkas se bavi temom ljubavi, a ovaj je put obrađuje u "kombinaciji komedije i drame s elementnima erotike, krimića i akcije, ali punoj feelgood momenta".

"Priča je to o muško ženskim odnosima, ljubavi i posljedicama ljubavi na putu do nalaženja savršene veze", ističe se u najavi filma, nastalog prema motivima redateljeve knjige "Ona" koja bi trebala biti objavljena tijekom iduće godine. 

Ta "ljubavna priča o sukobu koncepta ljubavi 20. i 21. stoljeća i ljudima koji dolaze iz vremena kada su se popravljale stvari" snimana je od veljače prošle do siječnja ove godine na nekoliko lokacija u Zagrebu, Rijeci, Gorskom kotaru, Lici, Beogradu, Slavoniji, Podravini te Bosni i Hercegovini. 

Prema podacima nacionalnih i regionalnih filmskih institucija i teoretičara filma riječ je o prvoj debitantskoj trilogiji u povijesti filma u Hrvatskoj i zemljama regije na Balkanu.  

Jurkasov film okupio je više od 80 hrvatskih i inozemnih glumaca i javnih osoba, a među njima su Judita Franković, Doris Pinčić Rogoznica, Jana Ilić Milić, Elitsa Mateva, Jelena Perčin, Iskra Jirsak, Csilla Barath, Vera Zima, Marko Cindrić, Stojan Matavulj, Mario Kovač, Dora Lipovčan, Petra Cicvarić, Zoran Pribičević, Lucija Šerbedžija, Sanja Vejnović, Ivan Magud, Justina Vojaković Fingler, Nika Ostoić, Latica Cameron, Darija Turina, Vojin Perić. 

Svoje prvo glumačko pojavljivanje u filmu su imali i neki hrvatski glazbenici, Zlatan Stipišić Gibonni, Nina Badrić, Hladno pivo, Zoran Predin, Tonči Huljić, Anđa Marić, pjevač skupine Kawasaki 3p Tomislav Vukelić - Tomfa te manekenka Tina Katanić, stand up komičarka Andrea Andrassy, voditeljica Nives Čanović i drugi.

Kao posebnost hrvatskog filma ističe se soundtrack na koji su, prvi put u nekom hrvatskom filmu, uvršteni respektabilni inozemni izvođači, poput Faith No More, s pjesmom "From The Dead". 

Uz njih tu su indie zvijezde Girls Against Boys, koji su sudjelovali i na kultnom soundtracku filma "Clerks" Kevina Smitha, britanski rockeri Penthouse koji su, nakon što su se proslavili, zbog tužbe istoimenog američkog časopisa morali promijeniti ime i sada se zovu 50 Tons Of Black Terror te punk grupa The Dwarves. 

Kroz glazbu, za koju redatelj kaže da ima jednu od glavnih uloga, film je okupio hrvatske i regionalne izvođače svih stilskih vrsta, od Gibonnija i Urbana preko grupa Jonathan, Krankšvester, Svadbas, Repetitor do Lee Dekleve, Irene Žilić i Lidije Bačić. 

Nedavno su premijerno predstavljeni i video spotovi za dvije pjesme sa službenog soundtracka - grupe The Dwarves koja je ustupila prava za njihovu pjesmu "Sluts Of The USA", a ta je suradnja rezultirala službenim video spotom u Jurkasovoj režiji. 

Soundtrack filma se predstavio i spotom za baladu "Zašto se ne vraća starim ljubavima", u izvedbi glazbene formacije Jurkas Visković Trio, a s Doris Pinčić Rogoznica u glavnoj ulozi.  

Pjesmu je napisao redatelj filma i izveo s pjevačicom i glumicom Ivom Visković Križan, dok je produkciju napravio Nikola Turajlić. Njih troje su članovi sastava Jurkas Visković Trio, kojemu taj singl najavljuje budući glazbeni rad.

Originalnu glazbu potpisuje Dalibor Grubačević. Film je montirao Robert Ferenc zajedno s redateljem, direktor fotografije Marin Kenjović, dok kameru potpisuje Dino Senčar.

Film je nastao u suradnji Hrvatske, Srbije, Bugarske, Slovenije, BiH i Australije te koprodukciji nekoliko tvrtki, DOP Produkcija, ZIA Produkcija, Ratio Video Production, HI Studio, Senna Inovation Factory.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:38