ONI DOLAZE U PETOM KUPEU

Jazz senzacija iz Berlina Space Tigers, Filip Šovagović i dvije sjajne zagrebačke glumice garantiraju dobar provod

Space Tigers

 Space Tigers Facebook
Program počinje večeras u 20 sati nastupom Lane Meniga i Ružice Maurus, nakon čega će razgovor s njima moderirati naš poznati glumac

Crossover jazz-rock band Space Tigers osnovali su u Berlinu hrvatski saksofonist Grgur Savić i srpski gitarist Vanja Kevrešan, kojima su se putevi originalno spojili u Grazu 2005. godine. U sklopu svoje nadolazeće europske turneje, nakon dvije godine umjetničke pauze, Space Tigersi će u povratničkom izdanju u Petom Kupeu, zajedno s francuskim bubnjarem Quentinom Choleom, predstaviti svoju sedmu godinu postojanja na Berlinskoj sceni uz audio-vizualni koncert.

Troje sofa-tehno-džez-surfera predstavljaju glazbu izvan stilskih granica, koja se može naći na njihovom albumu koji su snimili za švicarski Unit Records. Riječ je o berlinskom umjetničkom izrazu koji prkosi svim načelima muzičkih stereotipa i stilova.

U zagrebačkom klubu Peti kupe nastupit će 30. listopada u sklopu sedmodnevne turneje po Srbiji, Mađarskoj, Austriji i Hrvatskoj. Nakon turneje uslijedit će snimanje drugog studijskog albuma, piše Turistička zajednica osječko-baranjske županije.

Nastupu jazz glazbenika prehodit će onaj glumački mladih nada hrvatske glumačke scene Lane Meniga i Ružice Maurus čije djelovanje pripada zagrebačkom glumačkom krugu. Razgovor s mladim glumicama moderirat će poznati glumac Filip Šovagović.

Lana Meniga na pozornicu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu prvi put je stala zahvaljujući svojoj prvoj ljubavi - plesu. Djetinjstvo je provela u malenom gradu u Gornjoj Austriji pa je odrastala bilingvalno te danas njemački zove svojim "drugim materinjskim jezikom".

Igrala je u raznim predstavama poput "Hotela Zagorje" u Gradskom dramskom kazalištu Gavella, "Razbijenog vrča" u Kerempuhu, "Garda" u Teatru &TD TE "Sorry" u HNK u Zagrebu.

Radila je online projekt u režiji Bobe Jelčića pod nazivom ‘Višnjik u višnjiku‘ te predstavu za Wiener Festwochen ‘Canti di Prigionia‘ u režiji Matije Ferlina, a sudjelovala je i u tri premijerna naslova na Dubrovačkim ljetnim igrama: ‘Grižula‘, ‘Krvava svadba‘ i ‘Sjetne žene Raguzejske‘.

Njena kolegica Ružica Maurus dolazi iz Srednjeg sela kraj Požege i jedna je od sedmero djece. Još kao dijete imitirala je obitelj, profesore, cijelo selo. Zabavljala je ljude oko sebe, bila je živo dijete, osmišljavala i vodila programe. Kako je završila srednju glazbenu školu i pjevala, logičan slijed bila je Muzička akademija pa je odabir glume njenu obitelj poprilično zatekao.

Igrala je, među ostalim, u predstavi ‘Guja u njedrima‘ u režiji Rajka Minkovića s Ines Bojanić i Jasnom Palić Picukarić. Bila je alternacija Hani Hegedušić. Tu je potom bio i ‘Danteov pakao‘ u režiji Marina Klišmanića u Teatru &TD.

Nedavno je premijerno izvedena predstava “Gostioničarka” u produkciji Gradskog kazalista Požega, u režiji Davora Svedružica, u kojoj igra glavnu ulogu.

image

Partneri projekta ‘Oni dolaze‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 17:03