POTVRDA ISTRAŽITELJA

KONAČNO STIGLA PRAVA ISTINA Policija otkrila kako je zapravo umro Prince

Prince tijekom nastupa na Super Bowlu XLI (2007. godine)
 REUTERS

Gotovo mjesec i pol dana nakon smrti stiglo je izvješće o rezultatima obdukcije tijela Princea (57) prema kojemu je slavni američki glazbenik umro od predoziranja snažnim analgetikom fentanilom za koji se tvrdi da je čak 50 puta snažniji od heroina, javlja Associated Press.

Nalazi obdukcije tako potvrđuju sumnje da su opioidi kumovali smrti Princea, čije je mrtvo tijelo pronađeno 21. travnja u liftu u zgradi koja se nalazi na njegovom imanju na području Minneapolisa.

Zasad nema informacija je li analgetik Prince dobio na recept ili ga je nabavio nekim drugim putem. Jedan od njegovih prijatelja tvrdi da je lijekove uzimao zbog snažnih bolova u koljenima i kukovima koji su, kaže, bili posljedice dugogodišnjih čestih nastupa. Prince je bio poznat po prilično živim koncertima, nerijetko bi se penjao na zvučnike ili drugu opremu pa skakao sa njih na pozornicu...

Utvrdi li se da je lijek nabavio protuzakonito, postoji mogućnost da netko i kazneno odgovara za glazbenikovu smrt. Minimalna kazna prema federalnim zakonima iznosi 20 godina robije. No, zasad se fatalni ishod vodi kao nesreća, što doduše upućuje samo na činjenicu da, prema svemu sudeći, Princeova smrt nije namjerno uzrokovana, što nipošto ne isključuje nečiju kaznenu odgovornost, pojašnjava AP.

Prema dosad raspoloživim informacijama, Prince je analgetik uzeo sam. Proizvodnja fentanila, zbog sve učestalijih predoziranja, pod strogom je kontrolom američke Uprave za hranu i lijekove, no unatoč tome u Americi se proizvodi i u ilegalnim laboratorijima. Riječ je o prilično snažnom lijeku koji pacijenti uzimaju u situacijama kada su postali rezistentni na učinke drugih lijekova.

Kao što su američki mediji izvijestili, tjedan dana prije smrti Prince je nakon koncerta u Atlanti završio u bolnici. Letio je avionom iz savezne države Georgije kući u Minnesotu, no letjelica je prinudno sletjela u Illinoisu, a liječnici su ga zatekli onesviještenog te su mu odmah ubrizgali injekciju narkana, preparata koji se obično daje u slučaju sumnje na predoziranje opioidima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:54