NOVI DETALJI

Prince je preminuo dan prije sastanka s doktorom koji mu je trebao spasiti život

 Reuters

Dva tjedna nakon iznenadne smrti legendarnog glazbenika Princea, ne prestaju pristizati detalji o zasad još uvijek misterioznim okolnostima njegove smrti.

Kako je u srijedu izvijestila ugledna agencija Reuters, Prince je 22. travnja, dan nakon što je u Minnesoti pronađeno njegovo beživotno tijelo, imao zakazan termin kod doktora specijaliziranog za ovisnosti.

To je otkrio William Mauzy, odvjetnik kalifornijskog doktora Howarda Kornfelda, koji je na konferenciji za novinare rekao da su Princeovi ljudi prvi put s doktorom stupili u kontakt 20. travnja, dan prije pjevačeve smrti.

'Doktor Kornfeld je imao osjećaj da će tretman koji je trebao pružiti Princeu biti misija spašavanja njegova života', izjavio je Mauzy, koji je konferenciju održao netom prije nego je stigla vijest da su se američke savezne istražne agencije, uključujući i onu specijaliziranu za narkotike DEA-u, uključile u istragu okolnosti Princeove smrti.

Rezultati obdukcije neće biti poznati još barem nekoliko tjedana, a zasad se zna samo da na tijelu, koje je u međuvremenu kremirano, nije bilo znakova nasilja te da ništa nije upućivalo na to da se Prince ubio.

Kornfeld vodi kliniku za liječenje kroničnih upala i ovisnosti od droga i alkohola 'Oporavak bez zidova' u Kaliforniji, a zbog dogovorenog termina s Princeom planirao je otputovati u Minnesotu 22. travnja. Dan ranije ondje je radi inicijalnog razgovora otputovao njegov sin Andrew, inače zaposlenik klinike. Kako je prepričao odvjetnik Mauzy, kada je Andrew stigao na Princeovo imanje, rečeno mu je da do pjevača nije moguće doći. Nedugo potom, jedan od zaposlenika Princea je našao u beživotnom stanju u liftu, a Kornfeld je osobno nazvao hitnu pomoć.

U Princeovoj neposrednoj blizini pronađeni su lijekovi koji sadrže opioide, ali nije jasno je li riječ o medikamentima koje je Andrew Kornfeld nosio sa sobom. Odvjetnik Mauzy inzistira da Andrew Princeu nije davao nikakve lijekove. Na dan Princeove smrti ispitali su ga u uredu lokalnog šerifa, a zatim su ga pustili te se on vratio u Kaliforniju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:18