STARA DAMA JAZZ PRIJESTOLNICA NA TRI DANA

LIBURNIA JAZZ FESTIVAL Glavna atrakcija subotnjeg programa je izraelska pjevačica Noa

 Getty
Po hotelima, ulicama i obalom Opatije zavladat će radost jazz glazbe, s čak trinaest koncerata na sedam pozornica

Od 4. do 6. srpnja Opatijom će i ove godine zavladati jazz. U vrijeme Liburnia jazz festivala svaki dan počinje jazz doručkom na terasama hotela Imperial i Milenij, nastavlja se uz krstarenje opatijskom rivijerom jedinstvenom Jazz brodicom, a u rano predvečerje jazz seli na terasu hotela Bristol i uz bazen hotela Ambasador, da bi završio uz gala koncerte na Ljetnoj pozornici i u hotelu Kvarner.

U petak 4. srpnja u 21 sat na programu je Veselino jazz projekt, a u 22 sata nastupa američki trombonist Luis Bonilla s talijanskim bubnjarom Paolom Muscovijem, srpskim pijanistom Ivanom Aleksijevićem, te našim basistom Goranom Rukavinom i gitaristom Elvisom Stanićem. Oni će ponuditi "fuziju tradicionalnog i latino jazza u mediteranskom i balkanskom sazvučju".

Nakon Lele i Joea Kaplowitza, glavna atrakcija subotnjeg programa na ljetnoj pozornici je izraelska pop, jazz i blues pjevačica Ahinoam Nini, poznata i kao Noa, ovjenčana World Music nagradom, čiji je prvi album za međunarodno tržište producirao Pat Metheny, ali i skladao za njezin najnoviji album "Love Medicine".

U subotu na jazz boatu i u nedjelju u hotelu Bristol nastupa Soul Basement, duo koji čine pjevačica Željka Veverec i Fabio Puglisi na klavijaturama, no u nedjelju navečer u devet sati najviše će pažnje publika vjerojatno pokloniti nastupu našeg proslavljenog salsa/latino sastava Cubismo čija svirka uživo uvijek pršti pozitivnom energijom. Valja svakako istaknuti i nastup dueta Dine Bušić i Melite Ivković koje izvode brazilske standarde koji će se moći čuti u subotu ujutro u hotelu Milenij, ali i u nedjelju na jazz boatu.

Tu je i domaći sastav Salty Tails (Franjo Črnjarić - saksofon, Leo Škec gitara, Dorian Cuculić - klavijature, Edi Lazarić - bubnjevi i Vedran Jurdana - bas) koji svira moderni jazz u subotu u hotelu Ambasador, ali i initmistički duo Jazz natašte koji čine pjevačica Ana Dolenčić i gitarist Davor Doležal, u subotu navečer u hotelu Bristor, kao i nedjeljni večernji koncert koji se održava paralelno s Cubismom, na terasi Tamaris, gdje će nastupiti Cosmic Combo, sastav u kojemu uz Joea i Lelu Kaplowitz nastupaju Zoran Majstorović na gitari i oudu i Boris Popov na udaraljkama.

Nesumnjivo, po hotelima, ulicama i obalom Opatije zavladat će radost jazz glazbe, a čak trinaest koncerata na sedam pozornica učinit će Staru damu našeg turizma u ova tri dana vrlo živahnom jazz prijestolnicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 07:46