PIŠE ALEKSANDAR DRAGAŠ

LOU REED ROOTS-ROCKA Chuck Prophet nije samo opasan pistolero nego i fascinantan storyteller

 Mladen Pobi / HANZA MEDIA
Na novom albumu pjeva o smrtima Bobbyja Fullera (čiju su 'I Fought The Law' efektno obradili The Clash), Alana Vege, Davida Bowieja i Alexa Nieta...

Chuck Prophet, kojeg ovdje u Zagrebu znamo nešto bolje jer ga je Mate Škugor doveo nekoliko puta, bio je glavni suradnik Alejandra Escoveda na njegovom albumu 'Big Station' (2012). Poput Escoveda i Prophet je u 80-ima imao alt-country/roots-rock bend, Green On Red, a posljednjih četvrt stoljeća gotovo da ne zna za slab solistički album.

I na ovom, garažno-pankerskom, distorzirane i fuzirane gitare odvrnute su na jedanaest, no Prophet nije samo opasan pistolero nego i fascinantni storyteller koji na novom albumu pjeva o smrtima Bobbyja Fullera (čiju su 'I Fought The Law' efektno obradili The Clash), Alana Vege (pionira electro-punka iz dua Suicide), Davida Bowieja i Alexa Nieta (kojeg je nevinog policija mučki ubila u San Franciscu).

Ostale Prophetove skladbe nastanjuju likovi poput samohrane majke i revolveraša (u 'Killing Machine') koje su se komotno mogle naći na ponajboljim albumima Springsteena, Pettyja, Younga ili Mellencampa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:00