UMJETNIČKA SLOBODA

'MORRISSEY? NE, NE MOGU GA SE SJETITI...' Morricone o jednom od najutjecajnijih glazbenika nove ere

Morrissey ga je tražio da napiše melodiju za pjesmu "Dear God Please Help Me" s albuma iz 2006. "Ringleader Of The Tormentors"

Iako su surađivali zajedno, slavni talijanski skladatelj Ennio Morricone u intervjuu se za novo izdanje časopisa Uncut nije mogao sjetiti tko je Steven Patrick Morrissey.

"Morrissey? "Ne, ne mogu ga se sjetiti.....", odgovorio je Morricone kada su ga upitali o jednom od najutjecajnijih glazbenika nove ere i osnivaču i frontmanu The Smithsa.

Budući da je komponirao više od 500 skladbi za filmove i bezbroj drugih pjesama i aranžmana, možda i ne začuđuje da se 86-godišnji skladatelj ne može sjetiti svakog glazbenika s kojim je radio - uključujući i Morrisseya. Naime, Morrissey ga je tražio da napiše melodiju za pjesmu "Dear God Please Help Me" s albuma iz 2006. "Ringleader Of The Tormentors".

U novom izdanju časopisa, Morricone također govori o suradnji s poznatim redateljima Sergiom Leoneom s kojim je i stekao svjetski ugled, zatim Stanleyjem Kubrickom i Quentinom Tarantinom te je otkrio tajne pisanja uspješnjih soundtrackova.

Legendarni kompozitor Ennio Morricone stiže u Arenu Zagreb 11. travnja, u sklopu svoje turneje 'My Life in Music (50 Years of Music – World Tour)'. Tom prilikom nastupit će praćen s više od 200 glazbenika na sceni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 00:54