LJETNA POSLASTICA

Terraneo festival: U Šibenik stižu The Fall i Janelle Monáe

 wikipedia
Žedno uho festival ostao je bez potpore nadležnih institucija u gradu Zagrebu, te je organizator Mate Škugor odlučio festival preseliti na Jadran

Engleski post punk bend The Fall, kanadski elektro-duo Crystal Castles, mlada r’n’b umjetnica Janelle Monáe i prvo ime iz regije, Dubioza kolektiv, nova su potvrđena imena Terraneo festivala, koji se od 9. do 13. kolovoza održava u Šibeniku.

Podsjetimo, Žedno uho festival ostao je bez potpore nadležnih institucija u gradu Zagrebu , te je organizator Mate Škugor odlučio festival preseliti na Jadran, točnije u svoj rodni grad. Već otprije je poznato da će u Šibeniku zasvirati miljenici domaće publike The National, zatim Mogwai, The Thermals i Oneida a očekuju se i potvrde još nekih jakih glazbenih imena.

Među njima ipak neće biti Sonic Youth, koji su u zadnji čas odlučili ne održavati nastupe ovo ljeto, a niti Fleet Foxes, za koje ipak postoji šansa da uskoro dođu u Hrvatsku, dok će kroz dva tjedna biti objavljeni i prvi domaći izvođači. Festival će se održati u bivšoj vojarni “Bribirski knezovi”, a na press konferenciji potvrđeno je i da će imati dva glavna stagea, te da će cijena festivalskih ulaznica iznositi 260 kuna, odnosno 360 s ulaznicom za kampiranje. Koncerti će se održavati 9., 10. i 11. kolovoza , dok su preostala dva dana rezervirana za ekološke i foto-radionice. Očekuju se gosti iz cijele regije, a kamp može primiti pet tisuća ljudi.

- Šibenik je sredina koja ima ozbiljne ambicije postati prepoznatljiva turistička destinacija, a s izuzetkom Festivala djeteta nema ozbiljniju manifestaciju kojom bi se predstavio. Terraneo je upravo ono što Šibeniku treba i nadam se da će privući mlađu generaciju, a Šibenik pozicionirati puno šire od lokalne regije - izjavio je šibenski dogradonačelnik Petar Baranović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 03:28