STIŽE ROCK MAŠINA

Veliki ŠČibenski koncert Leta 3 na Martinskoj: Bukirani su cijelo ljeto, ali jedan nastup su im otkazali...

Damir Martinović Mrle i Zoran Prodanović Prlja (Let 3)

 Franko Kelam
Pozornica okružena čarobnom borovom šumom, koju od Krešimirova grada dijeli Kanal sv. Ante, bit će impresivna kulisa ovim šoumenima

Trenutačno najtraženiji bend u Hrvatskoj i regiji, Let 3, na uspjehu svog eurovizijskog ŠČ vala 10. kolovoza dolazi na Martinsku u Šibenik. U samom srcu ljeta, riječki rokeri nastupit će na posebnoj lokaciji smještenoj u parku prirode, u UNESCO-voj buffer zoni. Pozornica okružena čarobnom borovom šumom, koju od Krešimirova grada dijeli Kanal sv. Ante, bit će uistinu impresivna kulisa ovim šoumenima. Otkako su osnovani 1987. pa sve do danas Let 3 niže hitove, od "Izgubljeni" do "Mama ŠČ", njihove pjesme urezale su se u memoriju domaće publike, a impresivni scenski nastupi postali su dio pop kulture - sve to priskrbilo im je status koji imaju danas.

- Na lokaciji Martinske u Šibeniku ovoga ljeta slavimo prvi, mali jubilej od pet godina. Većina festivalskih događanja prati suvremenu, elektroničku produkciju i poželjeli smo proslavu obogatiti nekim dodatnim gitarističkim, rock koncertom. Pritom smo se prisjetili svojih starih znanaca iz sastava Let 3 s kojima se družimo i surađujemo već godinama, dakako motivirani i njihovim aktualnim uspjehom nakon nastupa na Eurosongu. Očekivano, odgovorili su nam kako su mjesecima unaprijed skroz popunjeni, ali da je otkazan jedan od koncerata, prethodno planiran za 10. kolovoza, pa se koncert održava istoga dana - kaže nam organizator Vedran Meniga.

Gosti na ovom koncertu bit će pop rock sastav Lili Gee, koji čine prekaljeni koncertni glazbenici, a predvodi ih punokrvna frontwoman Lidija Graovac. Za atmosferu prije i nakon koncerta bit će zadužen DJ Drug Podrug, dobro poznat u domaćim glazbenim krugovima, jer između DJ gaža Marko Podrug radi i kao novinar.

Posebno veseli što će Let 3, koji su neosporno nezaustavljiva rock mašina, svojim samostalnim koncertom obilježiti i jubilarnu petu godinu otkako se glazba vratila na Martinsku. Šibenčanima i svim gostima Martinska već pet godina nudi široku paletu glazbenih festivala, a ovaj koncert uistinu će biti posebna prilika za proslavu gitarskog zvuka, veselje uz nezaboravne hitove Leta 3 i uživanje u trenutno najspektakularnijem nastupu domaćih glazbenika.

Early bird ulaznice u prodaji su u ograničenom kontingentu po cijeni od 12 eura do 18. srpnja ili do isteka zaliha. Nakon toga cijena im raste na 15 eura, a na dan koncerta, ako ih ostane, ulaznice će koštati 20 eura. Možete ih kupiti na platformi Entrio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 10:34