BRILJANTAN NASTUP

Ivo Pogorelić oduševio Crnu Goru

Publici se predstavio Chopinovim Koncertom za klavir i orkestar br. 2 u f-molu, nakon čega je nagrađen ovacijama
Zagreb, 230312.Vukovarska ulica, KD Lisinski.Koncert Ive Pogorelica na klaviru uz izvedbu Frederic Chopin: 1. koncert za klavir i orkestar u e-molu koji je nastupio u prvom dijelu koncerta i Dmitrij Kitajenko sa zagrebackom filharmonijom uz izvedbu Johannes Brahms: 2. simfonija u D-duru koji nastupio u drugom dijelu koncerta. Na slici: Ivo Pogorelic za vrijeme bisa.Foto: Ranko Suvar / Cropix
 Ranko Šuvar / CROPIX

KOTOR - Ministar kulture Crne Gore Branislav Mićunović u subotu je, na Dan državnosti Crne Gore, na Trgu svetog Tripuna u Kotoru službeno označio početak 12. izdanja manifestacije ”Don Brankovi dani glazbe”, posvećenog 200. obljetnici rođenja Petra Drugog Petrovića Njegoša.

"Njegoš i 13.srpnja su dva ključna, presudna kulturno-povijesna toposa koji su Crnu Goru trajno sudbinski povezali s glavnim tokovima europske povijesti i kulture", rekao je Mićunović u govoru pred brojnim visokim uzvanicima iz raznih društvenih područja, među kojima je bila i hrvatska ministrica kulture Andrea Zlatar Violić.

"Ne samo Kotorani već i svi ljubitelji umjetnosti prisjetit će se ovih dana iznimnog čovjeka, vrsnog intelektualca i erudita don Branka Sbutege, koji je utkao neizbrisiv trag u ime i srž Kotor Arta kao jedan od njegovih osnivača i počasni predsjednik ove manifestacije", kazala je gradonačelnica Kotora Maja Ćatović.

Nakon svečanog otvaranja, prvi ovogodišnji koncert "Don Brankovih dana glazbe" održao je proslavljeni hrvatski pijanist Ivo Pogorelić, koji se publici predstavio Chopinovim Koncertom za klavir i orkestar br. 2 u f-molu, nakon čega je nagrađen ovacijama.

12. “Don Brankovi dani glazbe” nastavljaju se u utorak nastupom hrvatskog kantautora Darka Rundeka, a cijela manifestacija završit će 13. kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 00:51