CVIJEĆE MALE IDE

Pozvali su me na mjuzikl u Veliku Goricu. Odazvala sam se i - nisam požalila

Iz mjuzikla

 Renato Glogovčan/
Kako će dalje zaživjeti pravi dječji mjuzikl koji se bitno razlikuje od brojnih predstava za djecu koje igraju kazališni profesionalci, ovisi o brojnim okolnostima

Pozvalo me, odazvala se i nisam požalila. U ponedjeljak 23. listopada našla sam se u prepunoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica i gledala mjuzikl "Cvijeće male Ide" ostvaren vlastitim snagama velikogoričke djece i nekolicine profesionalaca i pedagoga. Zabavna i odlično pripremljena predstava prema priči H.Ch. Andersena rezultat je napora " Anine glazbaonice" i male škole mjuzikla koju već godinama u sklopu specifične umjetničke škole vodi afirmirana pjevačica i svestrana pedagoginja Ana Lovrenčić. U ovom projektu koji na zgodan način uz sudjelovanje veteranki umirovljenica iz sastava "Danice" dodiruje i medjugeneracijski svijet entuzijasta, temelj je raznovrsna a pitka i mladima bliska glazba skladatelja Aleksandra Kačurova koja dramaturški pokreće priču a djecu očito veseli. Vješte suradnice u koreografiji i opremi predstave su Dora Antolčić i Tatjana Pereković.

image

Iz mjuzikla

Renato Glogovčan/

No na prvome mjestu u ovom hvale vrijednom projektu su dakako djeca, mali glumci, pjevači i plesači koji se bez zazora ili vidljive treme s veseljem upuštaju u prve kazališne korake koji im možda nikad neće postati profesijom ali će im nedvojbeno uljepšati i oplemeniti djetinjstvo. Kako će dalje zaživjeti pravi dječji mjuzikl koji se bitno razlikuje od brojnih predstava za djecu koje igraju kazališni profesionalci, ovisi o brojnim okolnostima prije svega razumijevanju velikogoričke sredine za aktivnost najmlađih koje potiče misao vodilja Ane Lovrenčić kako nema netalentirane i nemuzikalne djece. Svi koji to žele mogu igrati i igrati se s lijepom pričom i ugodnom glazbom i pri tom mnogo toga naučiti o zajedništvu i disciplini koje čine kazalište. U ovom slučaju pravo dječje kazalište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:36