HNK SPLIT

PREOKRET Moguća je izmjena menadžerskog ugovora intendanta Tončija Bilića

 Tom Dubravec / Cropix
Po menadžerskom ugovoru, intendant Bilić, među ostalim, prima 2000 kuna na mjesec za odvojeni život, po 1000 eura za deset godišnjih izvedaba, a nakon što mu istekne mandat splitski HNK dužan ga je zaposliti ili mu isplatiti 300.000 kuna

SPLIT - Predsjednik Radničkog vijeća splitskoga HNK Vjeko Santrić, nakon današnjeg sastanka s gradonačelnikom Ivom Baldasarom, najavio je mogućnost izmjene menadžerskog ugovora intendanta te kazališne kuće Tončija Bilića zbog kojeg je Radničko vijeće prošlog tjedna zatražilo njegovu neopozivu ostavku.

„Koliko smo razumjeli gradonačelnika Baldasara, intendant Bilić je spreman na određene promjene svojeg ugovora o radu, a što je točno posrijedi, još ne znamo“, izjavio je danas Santrić nakon razgovora sa splitskim gradonačelnikom Baldasarom. Santrić očekuje, kako se rekao, „ozbiljan službeni stav“ splitskoga Gradskog vijeća i Ministarstva kulture u vezi s intendantom Bilićem.

„Imamo dojam da se Ministarstvo kulture postavilo prije kao PR agencija našeg intendanta, nego kao ozbiljno ministarstvo. Međutim, na to smo nailazili i do sada u značajnom dijelu stvari, a nadamo se da to neće ostati tako“, istaknuo je Santrić.

Baldasar se jučer sastao s intendantom Bilićem.

Prošlog je tjedna Radničko vijeće splitskoga HNK zatražilo neopozivu Bilićevu ostavku zbog neprihvatljivoga intendantskog ugovora iz 2012. godine.

U dopisu koji je Radničko vijeće nedavno poslalo na mnoge adrese, među kojima i Državnom odvjetništvu RH, Vijeću predsjednika Republike za socijalnu pravdu, ministarstvima kulture i uprave te Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, detaljno se opisuju poslovni postupci intendanta Bilića i ono što mu osigurava menadžerski ugovor.

Po menadžerskom ugovoru, intendant Bilić, među ostalim, prima 2000 kuna na mjesec za odvojeni život, po 1000 eura za deset godišnjih izvedaba, a nakon što mu istekne mandat splitski HNK dužan ga je zaposliti ili mu isplatiti 300.000 kuna. Ako bude razriješen prije isteka mandata, dužan mu je platiti otpremninu od deset prosječnih plaća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 15:47