U NEKOLIKO KORAKA

DEVET SAVJETA DA VAŠA ŠMINKA IZGLEDA SAVRŠENO Otkrivamo tajne majstora šminke

Za neke djevojke teško je pronaći pravi razlog: zašto njihova šminka ne izgleda onako dobro i lijepo kako bi željele. Pokušat ćemo s ovih nekoliko savjeta to ispraviti

Podijelit ćemo s vama nekoliko tajni majstora šminke, i sigurno ćete primijetiti rezultate.

Postoje neke greške koje su posve uobičajene i često ih činimo kada nanosimo šminku. Najlakši način da se naučimo kako pravilno nanositi šminku danas je putem tutoriala na You Tubeu, ili prateći neke od brojnih blogova o make-up-u.

1. UJEDNAČITE TONOVE

Ne čini se kao jako bitna stvar, ali ujednačavanje tonova je možda ona prva i jako važna stepenica koju moramo savladati u koracima. djevojke često griješe jer samo nanesu šminku bez da izjednače rubove pudera, ili olovke za usne. Takva greška naravano, rezultira oštrim linijama, a samim tim i make-up djeluje grubo i neprirodno. Stoga, fino razmažite vaš puder, sjenilo za oči, korektor za podočnjake ili prištiće, a naročito rumenilo. Neka djeluje što je moguće prirodnije.

2. OBRVE NEKA BUDU UREDNE

Oblikovanje obrva će vašem licu donijeti najveću instant promjenu. Čiste linije obrva, bez viška dlačica na nepoželjnim mjestima će oblikovati i vaše lice onako kako vi to želite. jednom kada pronađete željeni (pravilan) oblik, puno je jednostavnije (ako je potrebno) popuniti liniju obrva kako bi djelovale lijepo i definirano. Za popunjavanje koristite olovku ili prah. Ovo je ključni potez za savršen make-up.

3. OBLIKUJTE I POSVIJETLITE

Oblikovanje i posvijetljivanje diže umijeće šminkanja na novu, višu razinu. Tako se stvara optička iluzija pri kojoj vaš nos može djelovati tanji, jagodice više, ali icijelo lice možete izdužiti, omekšati, ili što ste već naumili. Pri oblikovanju kao baznu nijansu koristite puder do dvije nijanse tamniji od vaše prirodne boje kože, i uvijek neka bude mat. Internet je pun video tutoriala, i najbolje ćete to umijeće savladati ako gledate kako majstori to rade. Sve dok postupku pristupate s pažnjom, i sve dok bledate,sigurno ćete uspjeti.

4. NANOŠENJE OLOVKE ZA USNE

Ruževi za usne i raznobojna ' a' su divni i zasebice, no, kada se usne oblikuju olovkom, postiže se potpuni efekt. Kada uokvirite usne, one će djelovati veće i još više definirane. Taj mali potez znači veliku razliku u cjelokupnoj pojavi. Dodajte još mrvu malo sjajila na vrhu usana, i spremni ste!

5. PRAVA NIJANSA PUDERA

najčešća greška koju žene čine je nanošenje pogrešne nijanse pudera. I suprotno, uvriježenom mišljenu, teško je pronaći pravi nijansu - onu koja paše tonu naše kože. I zato radite sistemom, pokušaja i pogreške - sve dok ne nađete onaj pravi. Jedan savjet: kada isprobavate novi puder, svakako ga testirajte na danjem svjetlu, jer umjetna svjetlost u trgovinama može potpuno zavarati (što se, zapravo, najčešće i događa). Kada nađete pravi ton, vaše će lice djelovati potpuno prirodno, i nećete više imati rub na licu i efekt maske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 08:12