TRAJNO SKRIVENO

FOTO: BIZARNA POMODARIJA OSVAJA SVIJET Zbog ovih tetovaža se bodu iglama po osjetljivom tkivu usana

Ako se stresete na samu pomisao da vam zubar zabije iglu u zubno meso, sigurno ćete se uhvatiti za glavu kada saznate koji je najnoviji trend u tetoviranju, ili body artu.

Mladi širom svijeta pomamili su se za tetoviranjem unutrašnje strane usana: tako njihova poruka ili zavjet ostane zauvijek zabilježena, ali ne svima vidljiva.

Za tetoviranje unutarnje strane usana koriste se iste igle i tinta kao i za obično, normalno tetoviranje.

Najčešće se tetovira samo jedna riječ, no kako trend uzima sve više maha, sve se češće kao motiv može vidjeti i nekakve sitne objekte, u punoj kolorističkoj raskoši.

Iako su te poruke skrivene, sve do trenutka dok se usnica ne povuče prema dolje, oni koji su se odlučili na takvu tetovažu kažu da su to napravili jer su htjeli neku trajnu, ali i tajnu poruku: neimenovani mladić i djevojka su primjerice kao zavjet ljubavi istetovirali 'forever' i 'end ever'.

Kao i kod običnih tetovaža, i ovdje se na slikovit način izražava strast prema nečemu, bila to sveprisutna Hello Kitty ili je to životni odabir poput veganstva.

Ima i onih koji s više ili manje uspjeha pokušavaju biti duhoviti, pa si trajno ucrtavaju 'unutrašnje brkove', gole žene i dinosaure.

No, iako sitna i zapravo nevidljiva, izrada ovakve tetovaže uopće nije bezazlen postupak. Liječnici upozoravaju kako na tom području u unutrašnjosti usna zapravo postoji puno sitnih živaca, što naravno znači da je postupak jako bolan, ali i da može doći do oštećenja živaca, i trajne paralize dijela lica.

Pa ipak, neki koji su se odlučili za ovakvu tetovažu, svjedoče da uoće nisu osjećali nikakvu bol kod tetoviranja.

Problematičnije je, kažu, to što ova tetovaža nije trajna: njen životni vijek iznosi tek pet godina, a onih lošije kvalitete samo nekoliko mjeseci.

'Ovakve su tetovažu uvijek bile zabavne, jer uvijek možete sami izabrati gdje i kome ćete ih pokazati', komentirao je iskusni umjetnik tetoviranja i vlasnik 'Čudovišta umjetnosti', Dan Gold.

'Da, nitko ih neće vidjeti ako vi to ne želite, ali kada se odlučite za takvu tetovažu, imajte na umu: one će izblijediti već nakon mjesec do dva, a u potpunosti će nestati nakon nekoliko godina. Pored toga, dosta ih je teško raditi, jer je mjesto sitno i osjetljivo, stoga obavezno idite samo kod licensiranih majstora'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:55