VELIKI MISTERIJ

ŠTO JE ZAPRAVO HELLO KITTY, DJEVOJČICA ILI MAČKA? Ima brkove i šiljaste uši, a hoda na dvije noge...

Kada je spisateljica i antropologinja Christine R. Yano, koja se godinama bavi proučavanjem fenomena Hello Kitty, jednom prilikom radila članak o njoj, napisala je da je Hello Kitty mačka.

Međutim, iz tvrtke Sanrio koja ima autorska prava na ovaj crtani lik, ubrzo su je ispravili i objasnili joj da je u krivu.

“Hello Kitty nije mačka, to je bila ispravka u mom cijelom tekstu. Ona je lik iz crtića i djevojčica je. Nikad je niste vidjeli na sve četiri noge, ali zato ima mačku za svog kućnog ljubimca koja se zove Charmmy Kitty”, otkrila je Yano ono što su joj rekli predstavnici Sanrija.

Hello Kitty je crtani lik koji ide u treći razred osnovne škole sa sestrom blizankom Mimmy te živi u Londonu s majkom Mary White te ocem Georgeom, a ima i dečka Daniela. Nakon što je Yano javno otkrila zabunu oko lika, ponovno su se oglasili iz sjedišta tvrtke Sanrio u Tokiju:

“Hello Kitty je nacrtana kao mačka, ali zapravo je riječ o personifikaciji mačke”, pokušali su objasniti.

Kako ni najveći ljubitelji lika i djela Hello Kitty nisu mogli pretpostaviti da nije riječ o mački, neke poznate osobe odlučile su reagirati.

“Hello Kitty je mačka. Ima brkove i mačji nos, djevojčice ne izgledaju kao ona. Prestanite s glupostima', napisao je pjevač Josh Groban.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 17:37