SEKS I VEZE

FOTO: OVOGA SE NE TREBATE SRAMITI Devet uobičajenih seksualnih fetiša koje prakticiraju mnogi, ali o njima govore rijetki

 iStock

Seks (ukoliko je siguran i dobrovoljan) je zabava, igra i izvor brojnih ideja koje mnogi prakticiraju s velikom znatiželjom i uzbuđenjem.

I dok neki vole misionarski položaj i spavaću sobu, drugi vole igru uloga, zanimljivih materijala i kućnih pomagala.

Donosimo vam pregled najčešćih i najuobičajenijih fetiša kojih se ne trebate sramiti.

9. Fetiš na cipele

Muškarci vole žene u visokim potpeticama, stoga ne čudi njihov fetiš na cipele. Viša i tanja potpetica - rezultirat će navalom uzbuđenja među brojnim muškarcima.

Foto: iStock

8. Vezanje

U seksualnim fetišima, ljude najčešće veseli ono što nemaju u privatnom životu. Vezanje partnera s kravatom, užetom ili lisicama - uzbudit će mnoge muškarce i žene.

Foto: iStock

7. Swinganje i grupni seks

Swinganje i grupni seks najčešće iniciraju muškarci u braku ili dugoj i stabilnoj vezi. Partneri koji prakticiraju takvu vrstu seksa u tome pronalaze izvor zadovoljstva, ali i samopouzdanja te veće povezanosti s partnerom.

Foto: iStock

6. Fetiš na stopala

Jedan od jako čestih fetiša je obožavanje ženskog stopala s kojim se muškarci vole igrati, ali uz neko vješto stopalo - i primiti takav oblik masturbacije. Sigmund Freud za to je ponudio i objašnjenje - stopalo podsjeća na muško spolovilo.

Foto: iStock

5. Spanking

Područje stražnjice je izuzetno erogena zona, a ukoliko se pritisak i lupkanje ponavljaju mogu poslužiti kao odlična predigra velikom broju žena, ali i muškaraca koji se uzbude na sam spomen toga. Povratak u djetinjstvo, odnosno takva vrsta "ponižavanja" - mnogima je izuzetno uzbudljiva.

Foto: iStock

4. Voajerizam

Prema istraživanju koje su proveli istraživači na Carolina Institute, jedan od troje ispitanika uživa u izlaganju svojih seksualnih egzibicija oku javnosti ili pak u promatranju seksualnog čina drugih ljudi.

>>> Uz malo odlučnosti, na jednom od ovih 10 mjesta ostvarite svoje najveće maštarije i doživite iskustvo života

Foto: iStock

3. Guma/Koža/Lateks

Najveći užitak mnogi nalaze u kožnom, uskom kostimu koji će partnerica odjenuti u kombinaciji s visokim potpeticama. Mnogima je već i sam miris tih materijala izrazito erotičan, a u kombinaciji s vizualnim podražajem - pun pogodak.

Foto: iStock

2. Igranje uloga

Kostim francuske sobarice možda je postao klišej, ali klišej u kojemu svi rado i iznova uživamo. Igranje uloga podrazumijeva odijevanje, zanimljive lokacije i priču koju možete dogovoriti do detalja ili pak sve prepustiti mašti.

Foto: iStock

1. Sado/mazo seks

Sado mazo seks našao se na listi najpoželjnijih fetiša u kojemu dvije odrasle osobe dobrovoljno sudjeluju. Niz rituala, dominacije, potlačivanja te raznih igrica - uzbudit će velik broj znatiželjnika koji bi ovakvu vrstu seksa najradije prakticirali.

Foto: iStock

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:21