Ništa od Witchera 3 za Xbox 360 i PS 3

Witcher 3 neće biti moguć za Xbox 360 i PS 3

Poljski developeri CD Projekt Red su objavili kako njihov novi open-world RPG The Witcher 3: Dark Hunt neće izaći za konzole, sada već prošle generacije. Ako se pogleda unatrag i vide tehnički zahtjevi prijašnjih igara iz serijala sasvim je jasno da bilo kakav drugi ishod nije niti bio moguć.

“To je jednostavno nemoguće. Morala bi to biti potpuno drugačija igra – manja, a ne open-world, ili sa dugim i čestim učitavanjima i žrtvovanjem grafike.” – izjavio je glavni čovjek CD Projekt Reda Marcin Iwinski. Witcher 3 će se zato moći zaigrati na novim konzolama i PC-u negdje u drugoj polovici 2014.

the-witcher-3-wild-hunt_3

Uz demant verzije za starije konzole također je demantirana i glasina o radu na PS 3 verziji Witchera 2, s obzirom da je isti dostupan za Xbox 360. “Svakako bismo voljeli prihvatiti se toga, no Witcher 2 je na PC-u bio toliko velik da nam je trebala cijela godina kako bismo ga prilagodili za Xbox 360, a s obzirom da je hardverski Xbox 360 bio jača konzola i lakša za programiranje za PS 3 verziju bi nam trebala barem godina i pol, a to je vrijeme koje nemamo.”

Za kraj je Iwinski uvjerio konzolaše da njihova verzija Witchera 3 neće kaskati za onom za PC, odnosno da razlika “uopće nije velika” zato jer su nove konzole zapravo “novi PC-evi kad se govori o hardveru”. Za sve one koji još ne znaju kako bi Witcher 3 trebao izgledati svakako provjerite trailer i nema druge nego početi šparati za novi komad hardvera, bio on grafička kartica za “staru kantu” ili nova konzola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 18:26