Marin Čukman sushi je majstor u Manzoku sushi baru u zagrebačkoj Gajevoj ulici, a dane provodi pripremajući brojne japanske delicije za domaće i strane goste. Osim jelom, zadivljuje ih i ljubaznošću. Za to ga nagrade osmijehom, lijepom riječi, kimnu mu glavom, a ponekad dobije i napojnicu. To mu je ipak najdraža nagrada.
- U prosjeku dobijem između 10 i 50 kuna dnevno. Englezi redovito ostavljaju 10 posto od iznosa računa. Talijani nikada ne ostave bakšu, a Nijemci kako kada. Sve ovisi odakle gost dolazi - kaže Čukman.
Napojnica, bakša, tkinkgelt. Kako god taj novac nazvali, koliko ga i kada ostaviti, pitanje je koje mori sve turiste. Treba li napojnicu ostaviti samo u restoranu ili je treba dati i taksistu? Koliko treba iznositi? Je li dovoljno samo zaokružiti račun?
Sveob...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....