HRABRI SAM

MALI BORAC ROĐEN S POLA SRCA Ima 10 godina, a rekli su da neće živjeti ni 5, sve ga stalno boli, ali on se stalno smiješi. Ima još samo jednu želju

Obitelj zna da njihov hrabri mališan neće još dugo biti s njima i stoga pokušavaju prikupiti novac da ostvari svoj dječački san i vidi toliko željeni Disneyland
 Facebook

Maleni Sam Bundy usprkos svim prognozama uspio je doživjeti svoj deseti rođendan, ali za to dostignuće morao je triput proći operaciju srca, od ukupno 60 operacija kojima je podvrgnut.

Kada je rođen s kompliciranom i rijetkom srčanom manom ("polovica srca"), liječnici su mu dali 5 posto šanse da doživi petu godinu života.

"On je doista pravi mali borac. Iako ima deset godina, velik je kao 4-godišnjak. Ali uvijek se smije", ispričala je njegova 23-godišnja majka Kymm za velški portal Wales Online . Kad su prije tri godine liječnici iz njegova trbuha uklonili cjevčicu za hranjenje, želučana kiselina počela je curiti na njegovu kožu pa nije smio jesti danima. Unatoč tome što cijelo vrijeme trpi bolove, maleni Sam i dalje je nasmijano dijete.

Unatoč bolovima, Sam ne skida smiješak s lica (Foto: Facebook)

Kad je malo narastao, čuo je liječnike kako govore o njegovoj bolesti i da spominju smrt. 'Doktor je govorio da će netko umrijeti. Je li govorio o meni?', upitao je majku prilikom jednog posjeta bolnici u Newcastleu.

Ona mu je odgovorila da je doktor spominjao nekog drugoga. 'Ti ne ideš nikamo, ostaješ tu', rekla mu je. 'Što reći 10-godišnjaku kada te to pita?', kaže Kymm.

Maleni Sam Bundy tokom jednog od brojnih boravaka u bolnici (Foto: Facebook)

Ipak, iznad njihovih glava nadvija se neumitna zla kob. Obitelj zna da njihov hrabri dječačić neće još dugo biti s njima. Potrebna mu je još jedna operacija srca, a liječnici je odgađaju jer trenutno nema raspoloživih donora čije bi organe liječnici mogli iskoristiti u slučaju da zatreba hitna transplantacija.

Sam Bundy ima jednu veliku želju. Obožava Ratove zvijezda i zbog toga bi silno želio otići u europski Disneyland, koji se nalazi kod Pariza. Roditelji su ga vodili tamo kad je imao tri godine, ali bio je premalen da bi se toga sjećao i sada cijelo vrijeme govori svojoj sestri Dannielle kako bi volio tamo vidjeti Ratove zvijezda.

Stoga obitelj sada pokušava prikupiti pet tisuća funti potrebnih da mališan iz velškog Newtowna ostvari svoj dječački san i otputuje sa svojom braćom u toliko željeni Disneyland, možda posljednji put.

Iz tog razloga pokrenuli su kampanju za donacije putem interneta .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 17:03