OPERNA DIVA SNIMA KUHARSKI SHOW

Martina Tomčić: Svi smo u obitelji zagovornici ekouzgoja, a ja želim jednom uzgajati lješnjake, poput mog oca

ZAGREB - Subota je. Iako obožava i jesti i kuhati, Martina Tomčić tim danom ne kuha. Poznata operna pjevačica, naime, i u petoj sezoni TV showa “Zvijezde pjevaju” članica je žirija, a prije dva mjeseca rodila je i svoje drugo dijete, kćerkicu Rebeku.

Subotom, dakle, zbog kamera ne kuha, lijepa mezzosopranistica ostalim danima, upravo zbog kamera, sve češće kuha. Prije mjesec dana počela je snimati svoj gastroprilog “Njam njam” (u TV emisiji “Filipove bebe”), a kuhanju delicija za djecu odlučila se posvetiti čim je drugi put postala mama.

Osjetljiva na potomstvo

- Svaka mama je najosjetljivija na svoje potomstvo, a ja mislim da segment zdrave hrane možemo približiti svima. Mi Tomčić-Moskaljovi familijarno smo zagovornici ekouzgoja, ne jedemo junk food i ne pijemo Coca-Colu. Voljela bih jednom imati i plantažu sa svojim paradajzima i mrkvama, a bitno mi je i da Rebeka pije moje mlijeko i onda kada nisam doma - kaže jedna od naših najboljih interpretatorica Bizetove Carmen, koja je prije 6,5 godina rodila svoje prvo dijete, sina Nou.

Martina Tomčić sad je prije svega full-time mama, zbog čega posebno zrači i uopće, kaže, ne razmišlja o onome što eventualno propušta, poput kava s prijateljicama:

- Da mi se i ide van, puno veći izlazak od moje male Rebeke nisam dobila. Zato prijateljice zovem da mi dođu u emisiju. Jedna od njih, Evelin, svake subote dođe mi napraviti frizuru za show. Uvijek dojim prije odlaska na televiziju na koju stižem obično oko pola osam. Nikada se ne zadržavam dulje od 22 sata, kada ponovno utrčavam u stan takoreći s golom cicom. Srećom, moja kći je beba koja funkcionira bez greške. Imam tri dadilje, pomaže mi sestra Amika, često uskoči mama… - objašnjava Martina logistiku koja joj olakšava život. Život s prirodom i u prirodi za nju nije novost.

Uvijek u prirodi

- Rodila sam se u Umagu, najranije dane provela u Poreču, odrasla u Dubravi, provodila puno vremena na livadi bez auta s ključićem oko vrata, s društvom cuclala slad iz cvjetića i djeteline i kupovala obične bijele kaugume u koje smo onda stavljali špice bojica.

Bio je to život neopterećen gradskom vrevom, sličan seoskom, pa ne znam što bih danas rekla kada vidim da djeca jedva dotaknu komadić zemlje i uspiju zagrliti koje drvo - govori pjevačica te ističe i da bi se jednom voljela baviti poljoprivredom: recimo, imati svoju plantažu sa 200 ili 300 stabala lješnjaka poput oca Zlatka Tomčića - iako je zasad zadovoljna i svojim malim povrtnjakom u sklopu ekovrta velikog 2,5 kvadrata.

Takva je, ističe, cijela njezina obitelj.

- Čim dođe lijepo vrijeme, skidamo se bosi i uživamo u našim biljčicama, paucima i travici. Sin Noa je odmah pokazao da ne može biti dijete asfalta, a to je bio i jedan od razloga zbog kojih smo se preselili iz centra grada - objašnjava Martina. Od uživanja u prirodi do uživanja u zdravoj hrani mali je korak, a pjevačica ga je napravila još dok je studirala u Grazu.

Za dijetu još nije vrijeme

- Ja sam asortiman zdrave hrane prepoznala još u Austriji, kao studentica - objašnjava pjevačica, koja za svoje “Njam, njam” priloge sama smišlja recepte, scenarij i kuha na licu mjesta.

- Sve recepte pripremam s all naturinim proizvodima i ekovoćem i ekopovrćem. Većinom se radi o povrtnim i voćnim kašicama. Danas pripremam ‘lude dječje pahuljice’, home-made muesle u koje idu domaći jogurt, banane, kravlji sir, crvena leća i bulgur, a kao glavno jelo puretinu i blitvu - najavila je.

Iako je u trudnoći dobila 10 kilograma, pjevačica kaže da o dijeti zasad ne razmišlja.

- Htjela bih imati figuru dvadesetogodišnjakinje, no odmah sve zaboravim kad se sjetim da dojim djevojčicu kojoj je moje mlijeko život. Moj suprug zna reći kako je divno da naša kći pije majčino mlijeko iz bočice. Htjela sam da ga Rebeka pije i kad me nema, pa se potrudim da ga ima u kući i ako sam odsutna. No, sigurna sam da će i jedno žešće tesanje ubrzo doći na red - ističe Martina koja je u showu “Zvijezde pjevaju” stekla imidž suca koji će pjevača amatera, čije pjevanje ili scenski nastup ne smatra dovoljno kvalitetnim, katkad i povrijediti određenim komentarima. Zbog toga se, kaže, ne treba i ne želi opravdavati.

- Svoj imidž nisam gradila, jer bi to značilo da sam nešto promišljeno radila. Ja ne planiram, ne kalkuliram, niti sam se strogo izgrađivala. U prvoj sam se sezoni rasplakala na jednoj izvedbi koliko mi je bila lijepa, a prošle godine sam se znala i pokloniti. No, uvijek nastojim ostati u svom ‘objektivnom balončiću’ jer jedino tako mogu biti realna - kaže 34-godišnja obožavateljica Wagnerovih opera, koja se nerijetko i sama susretala kako s oštrim kritikama, tako i s ocjenama da je “netalentirana”, “premlada”, da “nema dobru boju glasa”…

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:34