TUŽNA PRIČA

'NE ZNAMO ŠTO JE PROŠAO, A MOŽDA JE TAKO I BOLJE' Traži se dom za neodoljivog psića

Još uvijek nema ime, jer se ne zna mnogo toga o njemu. Križanac border colliea star je godinu dana i pronađen je u nedjelju kako luta Folnegovićevim naseljem u Zagrebu. Čipiran je u Zenici, ali nema podataka o vlasniku. Iako je na društvenim mrežama, kao i na plakatima diljem grada, oglašeno da je pronađen, vlasnik se nije javio. Pas je bio pun krpelja, dlaka mu je bila zapetljana i vjerojatno nikad počešljana. No, definitivno je bio kućni pas - nuždu obavlja vani, u stanu je miran i ne laje, a papuče ne žvače, nego ih sve donese u svoju košaru. Čini to jer se želi okružiti poznatim mirisima - strah od nepoznatog još uvijek nije nestao.

- Ne znamo što je prošao, a možda je tako i bolje. S njime se treba raditi i najbolje je da ga udomi netko tko je dobar poznavatelj pasmine. Preplašen je, ali se polako opušta. Kod mene je dva dana i primjetila sam da je zaista jako pametan i da brzo ući. On treba iskusnog vlasnika koji će biti spreman raditi s njim, jer je zacijelo prošao mnogo toga.

No unatoč svemu, ne postoji ništa što ga jako plaši. Kad je došao prvi dan, bojao se stubišta. Nakon tri silaska, već je normalno počeo hodati po stepenicama, kao da to radi čitav život - kaže Kristina Rešetar, kod koje se pas trenutno nalazi.

Ukoliko možete udomiti psa, javite se Kristini na 099 7929 143. Ne znamo što se točno dogodilo i zbog čega je završio na ulici, no to nije bitno. Sada je najvažnije da ovaj prekrasni pas pronađe svoj novi dom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 15:18