OKRUTAN BIZNIS

OVA DJEVOJKA ŽIVJELA JE NA SAMO TRI JABUKE DNEVNO Ispovijest vrhunske manekenke koju je karijera umalo stajala života

 Foto: Instagram

Priča ove djevojke započinje kao prava bajka.

Lijepa studentica iz Francuske, Victoire Macon Dauxerre, bila je u kupovini sa svojom majkom kad ju je primijetio modni agent. Ubrzo je počela raditi za jednu od najprestižnijih modnih agencija Elite i njen se život promijenio iz temelja.

Nosila je modne revije za najveće modne dizajnere, putovala je svijetom, upoznavala različite ljude.

No ubrzo je shvatila da je zarobljena u svijetu izrazito mršavih tijela i da ako želi nastaviti tim putem, mora značajno promijeniti prehranu. Točnije, od prehrane skoro u potpunosti mora odustati.

'Nitko mi zapravo nikad nije rekao da moram smršaviti, ali su mi znali reći: 'Slušaj, sljedeći tjedan ćeš nositi tu-i-tu reviju, odjeća će biti veličine 32-34 i ti moraš u to stati!'

Victorie se počela izgladnjivati. Izgubila je deset kilograma u samo dva mjeseca, a jela je uglavnom samo jabuke: 3 jabuke dnevno u kombinaciji s mineralnom vodom kako bi zavarala glad.

Jedina prava hrana bio bi tu i tamo komad piletine ili ribe.









Strategija mršavljenja bila je uspješna i djevojka od 174 cm spala je na samo 54 kile.

Bila je vrlo zaposlena. Nosila je revije u New Yorku, Milanu, Parizu. Radila je za prestižne modne kuće. Bila je među 20 najtraženijih modela na svijetu.

No skrivala je bolnu istinu. Od gladi bi se znala onesvijestiti i po nekoliko puta na dan, izgubila je menstruaciju, počela gubiti kosu, dobila osteoporozu i razvila anoreksiju.

'Fotografi su u photoshopu dodavali modelima obline i obraze. Djevojke koje rade u modi neće vam to priznati ali tako je. Tko želi raditi, o ovome šuti. Djevojke bi znale jesti kad bi novinari bili u blizini kako bi izbjegle kritike, a poslije bi povraćale.'

No Victorie više nije željela šutjeti. Osjećala je da je izgubila sebe, čak se pokušala u ubiti i to samo nakon 8 mjeseci baljenja modom.

'Nitko mi nije vjerovao. Govorili su mi da imam život iz snova, a u stvarnosti sam bila depresivna i nesretna.

S 23 godine odlučila je ostaviti modu i o svojem iskustvu napisala knjigu 'Nikad dovoljno mršava: Dnevnik jednog top modela.'

U knjizi iskreno opisuje okrutan svijet mode i što su djevojke prisiljene raditi kako bi opstale.

' Karl Lagerfeld je jednom rekao da Chanelovi kostimi ne stoje ženama koje imaju grudi. Ali žene po definiciji imaju grudi! Zašto ne rade odjeću za žene? To je suludo!', rekla je Victoire.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:51