IMATE LI GA?

ZNATE LI ŠTO JE 'THIGH GAP'? Predstavljen poseban nakit koji se nosi baš na 'otvoru među bedrima'

 Foto: tgapj

Znate li što je 'thigh gap' i imate li ga možda? To je procjep koji se vidi između bedara jako mršavih djevojaka kad potpuno spoje noge.

Također, svi se slažu, to je jedan od potencijalno najštetnijih modnih trendova zbog kojeg se milijuni djevojaka izgladnjuju.

Bez obzira što je većini ljudi taj procjep praktično nemoguće postići – dok se kod drugih pojavljuje posve prirodno – 'potražnja' za 'bedrenim procjepom' sve je veća, a stav prema ženskom tijelu koje obavezno mora biti mršavo kao kod profesionalnih modela, vrlo raširen, iako potpuno neprimjeren.

No ovaj trend, čini se, neće tako skoro nestati, a sad se neobičnoj modi pojavio i novi dodatak. Dizajnerica iz Singapura, Soo Kyung Bae kreirala je liniju nakita nazvanog TGAP koji se nosi baš u 'thigh gapu' – naravno, imate li ga uopće.

Ellen Scott

Foto: TGAPJ

'Thigh gap predstavlja jedan od prvih trendova vezanih uz oblik tijela koji su popularizirali mediji i zapravo pokazuje snagu medija da utječe na nečiju percepciju vlastitog tijela', kaže Bae.

'Ovaj nakit vodi pitanje 'thigh gapa' do nove razine, a komadi su kreirani tako da provociraju razmišljanje o svemu tome. Ako mediji nastave popularizirati tako nerealističan tjelesni ideal, hoće li od nakon nekog vremena postati stvarnost?', pita se dizajnerica.

Foto: TGAPJ

Nakit je načinjen od 18-karatnog zlata i srebra, a može se nabaviti preko portala TGAP. Portal funkcionira kao uobičajen webshop sve do trenutka dok ne poželite platiti naručeni komad nakita. Tad ćete biti preusmjereni na drugi portal koji objašnjava pravu namjeru ovog projekta a to je ukazati na smiješan i potencijalno štetan trend.

Kako upozoravaju liječnici, struktura vaših kostiju određuje hoćete li imati procjep među bedrima ili nećete, pa su ekstremne dijete u svrhu postizanja 'thigh gapa' posve beskorisne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 04:38