DOĐITE U CRIKVENICU

Rivijera na kojoj odmor nisu samo sunce i more, nije ni čudo što je privlačna posjetiteljima iz cijeloga svijeta

Crikvenička rivijera

Uronite u mnoštvo sadržaja i prirodnih ljepota. Osjetit ćete vječni puls života rivijere koja će postati dio vaših najljepših uspomena

Ovdje se već više od stoljeća nude vrhunske medicinske usluge u zdravstvenim ustanovama, što su prepoznali i brojni profesionalni sportaši. Kulturno-povijesne znamenitosti, raznolika i bogata zabavna, sportsko-rekreativna i gastronomska ponuda, više od 250 događanja godišnje, prekrasne plaže i sadržaji zanimljivi svim generacijama - sve je to dio rivijere koja već više od 130 godina privlači posjetitelje iz cijeloga svijeta.

Crikvenička rivijera ponosi se s ukupno 425 km biciklističkih staza i više od 300 km pješačkih i planinarskih staza, koje se protežu na subregiju. Sadržaji su to koji su izuzetno traženi izvan glavne sezone.

image

Outdoor aktivnosti

Rivijera nudi sadržaje, u organizaciji TZG Crikvenice, prilagođene svima i u smislu manifestacija živi 365 dana godišnje. Nedugo nakon Nove godine slijede Maškare, uskršnji program i proljetne aktivnosti kao što je Experience Crikvenica, koji pruža široki spektar outdoor, gastro i wellness sadržaja. Lipanj uljepšava Festival Na palade - kanat i štorije.

U glavnoj sezoni slijedi Crikvenica Summer Showtime, bogat i raznovrstan program koji ujedinjuje šest velikih, glavnih manifestacija ((Sr)etno Selce, CrikvArt, Moja mala kala, Dani turizma, Plivački maraton Šilo-Crikvenica, Ribarski tjedan) i puno manjih, ali ništa manje kreativnih. Rujan "začini" Mjesec plave ribe, koji je dio projekta Cesta plave ribe u sklopu koje odabrani ugostiteljski objekti na području Rivijere Crikvenica nude ukusna, maštovita i raznovrsna jela od plave ribe, tradicionalne vladarice ovdašnje gastronomije.

Listopad donosi jesensku verziju Experiencea i uživanje u svim ponudama koje nudi te Crikvenica International Health Tourism Conference (CIHT). U zimskim mjesecima veselimo se predivnom Adventu uz more. Tradicija se nastoji utkati u sva događanja i "upakirava" se kao turistički proizvod.

image

Mjesec plave ribe

U tijeku su brojne manje i veće investicije u turistički sektor s ciljem postizanja održivosti destinacije. U posljednjih desetak godina značajno je podignuta kvaliteta smještajnih kapaciteta te se ponosimo činjenicom da imamo dva hotela s pet zvjezdica te devet s četiri zvjezdice, a u planu su i nove investicije podizanja kvalitete postojećih objekata. TZG Crikvenice redovito organizira edukacije za privatne iznajmljivače, u cilju podizanja kvalitete i te vrste smještaja.

Na predivnoj lokaciji u Selcu, među poljima vinove loze, lavande, smilja i ostalih mediteranskih biljaka smjestila se nova vinarija, vinski podrum i kušaona. Njihov je sansigot lani dobio srebrnu Decanterovu medalju, čime se Rivijera Crikvenica smjestila na vinsku kartu Hrvatske, ali i svijeta.

Investicije su prisutne i u javnoj infrastrukturi - povećao se broj turističkih vezova na rivijeri, investiralo se u održivi turizam kroz projekt aglomeracije, uređuju se plaže, šetnice, trgovi…

Da zaključimo savjetom - čim dođete na Rivijeru Crikvenica, nakratko zastanite i duboko udahnite… Uronite u mnoštvo sadržaja i prirodnih ljepota. Osjetit ćete vječni puls života rivijere koja će postati dio vaših najljepših uspomena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:13