Svjetski stručnjaci iz zdravstvenog turizma uskoro u Crikvenici - na 11. CIHT konfrerenciji

More, morski zrak, mediteranska klima, kvalitetna medicinska usluga te odlična prometna povezanost, aduti su koji su Kvarner visoko pozicionirali na karti zdravstvenog turizma. Prepoznaju to i posjetitelji pa je u posljednje 4 godine Kvarner radi zdravstvenih usluga posjetilo 250 tisuća ljudi.

CIHT konferencija

 Marino Klement/

Kvarner ima dugu tradiciju u zdravstvenom turizmu, ali za daljnji razvoj potrebna su neprestana ulaganja. „Praćenje globalnih trendova u zdravstvenom turizmu, kao i potreba za kvalitetnom zdravstvenom zaštitom domicilnog stanovništva, uz nastavak ulaganja u kadrove, inovativnu opremu i prostore, ostaju misijom i vizijom razvoja u narednom razdoblju. Međusobno povezivanje i djelovanje svih dionika u zdravstvenoj industriji i zdravstvenom turizmu, privatni i javni sektor zajedno, pri čemu svi nude segment u kojem su najkompetentniji, pokazuje se kao uspješan model suradnje. ”– objasnio je Vladimir Mozetič, predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera.

image

Vladimir Mozetić

Marino Klement/

Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera okuplja članstvo iz redova medicinskog, turističkog i sveučilišnog sektora te pratećih usluga - sve s ciljem stvaranja konkurentnog zdravstvenog turizma u destinaciji. Upravo su oni, uz Turističku zajednicu Grada Crikvenice, organizatori svjetski priznate konferencije Crikvenica International Health Tourism Conference (CIHT) koja će se 26. i 27. listopada održati u Hotelu Miramare u Crikvenici. „ Jedan od glavnih razloga zašto je Turistička zajednica Grada Crikvenice uz suorganizatora Thalassotherapiju Crikvenica pokrenula konferenciju 2013. godine je taj da se osvijesti važnost svih potencijala te da se podsjeti javnost na to da je Rivijera Crikvenica destinacija zdravlja s brojnim komparativnim prednostima, ljekovitom prirodom i vrhunskim zdravstvenim uslugama. Uzmimo u obzir da je zdravstveni turizam temelj turističkog razvoja Crikvenice. Drugi razlog je taj da se potakne što intenzivnije i kvalitetnije povezivanje dionika unutar destinacije, pogotovo zdravstvenih ustanova s turizmom. 2015. godine u suorganizaciji CIHT-a priključio se Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera. “ – naglasila je Marijana Biondić, direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice.

image

Marijana Biondić

Marino Klement/

Na 11. CIHT konferenciji bit će predstavljeni najnoviji trendovi i inovacije u zdravstvenom turizmu. Posebno zanimljive teme su načini korištenja umjetne inteligencije u poslovima zdravstvenog turizma i u njezi pacijenata, sve veća popularnost šumske kupke u sklopu zdravstvene turističke ponude te holistički pristup zdravlju kao što je korištenje Panchakarme u liječenju kožnih bolesti. Praćenje trendova je neophodno, ističe Mozetič, jer se industrija zdravstvenog turizma konstantno transformira. „U današnje doba sve intenzivnijeg korištenja tehnologija prilagođavamo se i razvijamo u skladu s trendovima u preventivnoj, personaliziranoj i integrativnoj medicini, tjelesnoj i mentalnoj rehabilitaciji, dentalnoj medicini, medicinskom wellnessu, tzv. medicini životnog stila, te programima aktivnog i zdravog starenja. Upravo u tim područjima možemo pronaći regionalnu lidersku poziciju.“

image

CIHT konferencija

Marino Klement/

Na ovogodišnjem CIHT-u svoja iskustva i znanja podijelit će čak 15 predavača iz 7 različitih zemalja. Dvodnevna konferencija je podijeljena u četiri tematska bloka, a raznovrsna predavanja uglednih stručnjaka internacionalne i domaće scene obogatit će panel rasprave. „ Prvo desetljeće CIHT-a je iza nas i ponosni smo na to što konferencija iz godine u godinu raste kvantitativno, ali i kvalitativno. Naši partneri, ali i sudionici prepoznaju CIHT kao konferenciju s kontinuitetom, vjerodostojnošću te kvalitetnim temama obrađenima od strane vrhunskih domaćih i inozemnih stručnjaka.“ – objasnila je Marijana Biondić, direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice. U proteklih 10 godina na CIHT-u su u svojstvu predavača sudjelovali stručnjaci iz 20-ak zemalja s 4 kontinenta, svake godine donoseći nove spoznaje i trendove.

image

Hotel Miramare

Marino Klement/

Svoja iskustva i znanja i ove će godine podijeliti mnogi inozemni stručnjaci. Neki od predavača bit će: Iztok Altbauer, predsjednik udruženja slovenskih prirodnih lječilišta (SSA), Lejla Pock, direktorica Human Technology Clustera – Styria iz Graza, Anandaraman Sharma, voditelj Odsjeka za Panchakarmu prestižnog indijskog instituta- All India Institut of Ayurveda, Paula Wilson, viša direktorica savjetovanja za vodstvo, upravljanje i poslovne rizike u tvrtki VMarsh i Simone Zagrodnik, predsjednica EHTTA (Udruženja europskih povijesnih termalnih gradova).

Ove se godine očekuje da će konferenciji prisustvovati više od 200 domaćih i inozemnih sudionika. CIHT potiče sudionike da razmišljaju izvan okvira, a uz nova znanja i networking, dio konferencije je i upoznavanje turističkih, gastronomskih i enoloških kvaliteta crikveničke rivijere. Za sve sudionike je organizirana vožnja brodom s ciljem razgledavanja prekrasne rivijere, posjet vinariji Grand Village Estate Winery u Selcu te obilazak dviju poznatih zdravstvenih ustanova koje imaju dugogodišnju tradiciju zdravstvenog turizma - Thalassotherapije Crikvenica i Termi Selce, koje su ujedno i suorganizatori konferencije.

image

promo

image

promo

Važnost CIHT-a prepoznata je i od strane dvaju ministarstava - Ministarstva turizma i sporta te Ministarstva zdravstva. Oni je podržavaju dugi niz godina, a ove joj godine potvrđuju status najznačajnije konferencije toga tipa u Republici Hrvatskoj s internacionalnim karakterom. Partneri konferencije su Hrvatska turistička zajednica, Jadran-galenski laboratorij d.d., Turistička zajednica Kvarnera, Hrvatska gospodarska komora, Primorsko-goranska županija i Grad Crikvenica.

Ako ste stručnjak iz područja zdravstva, medicine, turizma ili marketinga, ovo je događaj koji se ne propušta.

Vidimo se 26. i 27. listopada 2023. na jednoj od najvećih konferencija u regiji.

Registracija za konferenciju je obavezna, a možete sudjelovati na lokaciji u Hotelu Miramare ili online. Online sudjelovanje je besplatno, a kotizacija za sudjelovanje na licu mjesta iznosi 200,00 EUR.

Dodatne informacije pronađite na službenim stranicama konferencije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:07