KARDIO KOITUS

SEKS UMJESTO TERETANE? Cura tijekom odnosa nosila fitness narukvicu: 'Izgubila sam pojam o vremenu. Prekrasan osjećaj!'

©Marin/6PA/MAXPPP ; Illustration sur l'intimite des couples ; l'amour ; la sexualite ; le desir
 colourbox / colourbox.com

Žena pod nadimkom noveltysin na Redditu je objavila grafikon koji je u samo 24 sata postao viralan. Naime, s FitBit narukvicom koja mjeri fizičku aktivnost, odnosno otkucaje srca, odlučila je pratiti tijek seksualnog odnosa sa svojim partnerom i time oduševila brojne posjetitelje.

Narukvica je počela bilježiti otkucaje srca 20 minuta nakon predigre i slikovito pokazala kako organizam doživljava 8 minuta i 59 sekundi samog spolnog čina: od različitih položaja do orgazma.

Zanimljiv gadget zabilježio je prosjek od 109 otkucaja srca u minuti, a ubrzanje je raslo do vrhunca od 123 otkucaja prilikom orgazma.

Grafikon je na Redditu pogledan gotovo 1.8 milijuna puta, a brojni komentatori rado su se uključili u raspravu te razmjenu iskustava i mišljenja.

Foto: Reddit

"Svi se previše fokusiraju na vrijeme. Ja pak izgubim pojam o vremenu. Sve staje. Osjećam neopisivu sreću. Prekrasno", napisala je noveltysin.

Mnogi su se u komentarima ipak najviše referirali na vrijeme i većina je s velikim odobravanjem dočekala njezin orgazam nakon samo 8 minuta, dok su se drugi dušebrižnici pitali kako je moguće da je doživjela orgazam prije partnera.

Ono što mnoge sada također zanima je hoće li nakon ovoga seks konačno postati priznata tjelesna aktivnost koja adekvatno i učinkovito može zamijeniti druge tjelesne aktivnosti, poput kardio treninga?

S obzirom da prilikom vježbanja osoba stara 30 godina trenira sa 60-80% mogućeg vlastitog opterećenja, visinu pulsa treba održavati između 114-152 bpm. Prilikom seksa ta razina pulsa održava se gotovo cijelo vrijeme, stoga ne čudi zaključak koji su mnogi iz toga iznijeli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:50