ŽIVOT I STIL

STVARI KOJE BISTE TREBALI POČETI RADITI U TRIDESETIMA Vrijeme je za novu životnu fazu, jeste li spremni na promjene?

Što ste stariji, to je teže mijenjati stare životne navike. Na početku tridesetih ste baš na pola puta kada možete primjeniti dosadašnje iskustvo i postići promjenu koja će pozitivno utjecat na vaš život. Bilo da je riječ o karijeri, zdravom životnom stilu ili odnosima - trideste su idealno vrijeme za promjene.

1. Naučite se smijati

Smijte se sebi i svakodnevnim situacijama. Smijehom održavate mentalno, ali i fizičko zdravlje s obzirom da uslijed iskrenog i dugotrajnog smijanja radi više od tristo različitih mišića dijafragme, trbuha, leđa i lica, a produbljuje se disanje te podiže frekvencija srca.

2. Više cijenite obitelj i prijatelje

U dvadesetima ste posvećeni obrazovanju i/ili izlascima, a u tridesetima je vrijeme da se vratite korijenima. Zrelija životna faza odlično je vrijeme da se ponovno zbližite s najmilijima za koje ćete uvidjeti da su vam najveći oslonac i podrška u svim životnim situacijama.

--> ZAŠTO SMO SKLONI LAGATI BLISKIM OSOBAMA? Prijateljima ćemo zatajiti da ih partner vara, ali ne i lošu frizuru

3. Počnite voditi dnevnik

Ukoliko ne volite pisati, vodite foto dnevnik i dokumentirajte nazanimljivije životne trenutke koje, što ste stariji, sve ćete više cijeniti i rado ih se prisjećati. Imajte ih u formatu koji će vam uvijek biti pri ruci, ali i koji će vam omogućiti da pokažete svoju kreativnu stranu.

4. Pazite na kilograme i održavajte optimalnu tjelesnu težinu

Zasigurno znate, ili ste već primjetili, kako je s godinama sve teže održavati željenu težinu pa je potrebno pomnije planiranje jelovnika i tjelesne aktivnosti. Optimalnu tjelesnu težinu nije potrebno održavati zbog izgleda, nego zdravlja - stoga uvijek pazite što jedete i koliko se krećete.

--> JEDITE OVO I GUBIT ĆETE KILOGRAME Znanstvenici 16 godina proučavali prehrambene navike 16.000 ljudi

5. Počnite štedjeti novac

Jedno od osnovnih pravila nakon što prođete tridesetu - je da počnete trošiti manje nego što zarađujete, a više stavljate 'na stranu'. Iako se čini teško primjenjivo, postoje načini kako uštedjeti i kad imate malo. Potrebno je pomnije planiranje i više samodiscipline.

--> 50 SAVJETA S KOJIMA MOŽETE ODMAH SMANJITI REŽIJE! Ovako možete brzo uštediti u kućanstvu

6. Krenite ostvarivati svoje snove

U dvadesetima ste sanjali o poslu iz snova, a u tridesetima je vrijeme da ga krenete ostvarivati. Ukoliko želite biti uspješni u onome što radite - tridesete su vrijeme da ubrzate i krenete s onime što vas najviše veseli. Iskoristite stečena znanja i vještine kako biste napredovali i postigli željene rezultate.

--> OTKRIJTE SVOJE ZANIMANJE IZ SNOVA Preispitajte sve što ste dosada uzimali zdravo za gotovo

7. Učite iz svojih pogrešaka

Dvadesete su prava riznica pogrešaka iz kojih možete učiti o sebi, odnosima i svijetu koji vas okružuje. Prisjetite se najvećih lekcija koje su vas osnažile, ohrabrile, učinile odgovornijima i uvijek ih imajte pred sobom. Tridesete su pravo vrijeme da rezonirate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 14:28