NOVA PAMETNA TELEFONIJA

‘Fejsofon’ je najavljen za 4. travnja

 AFP

Štura pozivnica novinarima poslana iz Facebooka na predstavljanje njihova “novog doma na Androidu” 4. travnja ponovno je podgrijala nagađanja o tome što je Mark Zuckerberg pripremio kako bi što snažnije povezao svoj proizvod s mobilnim uređajima.

Pošto iz sjedišta Facebooka ne izlaze nikakve potvrde o tome što bi taj novi dom mogao biti, bujaju nagađanja. Najviše se spominje modificirana verzija Googleova mobilnoga operativnog sustava Android, koji bi imao integriran Facebook i sve njegove usluge, umjesto da na njima radi samo preko svoje aplikacije ili kroz internetski preglednik.

Nagađa se i da bi takav Android mogao doći na HTC-ovu pametnom telefonu, što je pak opet podsjetilo na priče o “fejsofonu”, odnosno Facebookovom pametnom telefonu (premda Zuckerberg to negira već evo godinu i pol).

Povratak u realnost

Android s Facebookom kao svojom integralnom komponentom stoga se čini vjerojatnijom i realnijom opcijom. Prema informacijama portala Mashable, projekt će se zvati “Facebook Home”, jer bi se fejsov news feed pojavljivao izravno na zaslonu telefona dok je u stanju mirovanja.

Za oglas više

Sve to ne znači da Facebook neće predstaviti svoj pametni telefon, ali osim Zuckerbergova nedvojbenog negiranja, postoji još jedan detalj koji ruši tu teoriju - naime, Facebook želi biti integralni dio svakog telefona, ne samo svog. Podaci pokazuju da prosječni fejsovac 14 puta dnevno posjeti svoj profil.

Velik dio priče ide i na to da Facebook želi intenzivirati pristup oglašivačima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:25